Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κυπριακά ΜΜΕ: Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ - Σιγή ιχθύος από το υπ. Ενέργειας

Κυπριακά ΜΜΕ: Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ - Σιγή ιχθύος από το υπ. Ενέργειας
Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας τονίζει δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση
Σχετικά Άρθρα

Για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο έξι της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την κοινοπραξία Eni-Total, κάνουν λόγο κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια», επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στη συγκεκριμένη γεώτρηση.
Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, την περασμένη εβδομάδα, η αρμόδια υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, είχε αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχε διαφανεί η προοπτική για κοίτασμα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο.
Η εφημερίδα Αλήθεια σημειώνει ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, για το κοίτασμα η τελική ποσότητα θα διαφανεί από τις ανακοινώσεις που θα κάνει η εταιρεία.

Σιγή ιχθύος από το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι οι εργασίες της γεώτρησης «Cronos-1», εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση.
Η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης