Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βουτιά -2,8% για το πετρέλαιο WTI λόγω των φόβων για ύφεση, στα 88,54 δολάρια ανά βαρέλι

Βουτιά -2,8% για το πετρέλαιο WTI λόγω των φόβων για ύφεση, στα 88,54 δολάρια ανά βαρέλι
Το brent, παραδόσεως Oκτωβρίου, υποχώρησε 2,66 δολ. ή -2,8%, στα 94,12 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Φεβρουαρίου.

Βουτιά σημείωσε το πετρέλαιο την Πέμπτη 4 Αυγούστου, υπό των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, που θα επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση…
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, σημείωσε πτώση 2,3% ή -2,12 δολάρια, στα 88,54 δολάρια ανά βαρέλι.
Στον αντίποδα, το brent, παραδόσεως Oκτωβρίου, υποχώρησε 2,66 δολ. ή -2,8%, στα 94,12 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Φεβρουαρίου.
Το πετρέλαιο διεύρυνε τις απώλειες που παρατηρήθηκαν την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου, ενώ οι προμήθειες βενζίνης αυξήθηκαν κατά 200.000 βαρέλια - αμφότερα αναμενόταν να μειωθούν.
«Η αγορά πετρελαίου είναι μικτή, καθώς η καταστροφή της ζήτησης αντιμετωπίζεται με περιορισμένη πλεονάζουσα χωρητικότητα.
Η συνεχιζόμενη αδυναμία θα πρέπει να θεωρείται απίθανη, καθώς η αγορά πετρελαίου παραμένει σφιχτή.
Από την άλλη, το «σπάσιμο» του βασικού τεχνικού επιπέδου των 90 δολαρίων θα μπορούσε να απελευθερώσει κάποια δυναμική πωλήσεων», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης