Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποιος έβαλε …ξυπνητήρι στη ΡΑΕ; - Ποιος ενοχοποιείται από την ΡΑΕ με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου;

Ποιος έβαλε …ξυπνητήρι στη ΡΑΕ; - Ποιος ενοχοποιείται από την ΡΑΕ με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου;
Σε διάστημα τεσσάρων ημερών η ΡΑΕ έχει κάνει δύο παρεμβάσεις για καταχρηστικές πρακτικές καθώς παραπλανούν τους καταναλωτές.
Προς το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν κάποιοι που γνωρίζουν, στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας , η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο παρόχους που παραπλανούν τους καταναλωτές.
Η απορία όλων είναι που ήταν ΡΑΕ, τους τελευταίους δώδεκα μήνες που οι προμηθευτές πωλούσαν την τιμή της KWh προς 0,056 λεπτά του ευρώ και στη συνέχεια ενεργοποιούσαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής , αλλά ποτέ δεν αξιολογήθηκαν ως παραπλανητικές ενέργειες από την ΡΑΕ.
Τώρα όμως όλα δείχνουν ότι χτυπούν τα τηλέφωνα στο γραφείο του προέδρου Αθανάσιου Δαγούμα που λειτουργούν ως ξυπνητήρι προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής.
Η ΡΑΕ υπό τη μορφή τελεσιγράφου προς τους παραβάτες προμηθευτές τους προσδιορίζει ότι έχουν μέχρι τη Δευτέρα 8 Αυγούστου να διορθώσουν τις παραπλανητικές πληροφορίες που δίνουν στους καταναλωτές.
Σε διάστημα τεσσάρων ημερών η ΡΑΕ έχει κάνει δύο παρεμβάσεις για καταχρηστικές πρακτικές καθώς παραπλανούν τους καταναλωτές.

Τι λέει η νέα ανακοίνωση της ΡΑΕ

Η νέα ανακοίνωση της ΡΑΕ αναφέρει ότι οι διαφαινόμενες καταχρηστικές πρακτικές Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίες δύνανται να παραπλανούν τους καταναλωτές σε σχέση με την επιδότηση που παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ των τιμολογίων προμήθειας που διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 138 του ν. 4951/2022, όπως ισχύει.
Στους εν λόγω Προμηθευτές, η Αρχή απηύθυνε σήμερα επιστολή, με την οποία επεσήμανε τις συγκεκριμένες προβληματικές περιπτώσεις διαφημίσεων και τους υποχρεώνει να τις αντικαταστήσουν έως τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00. Η ΡΑΕ τους προειδοποιεί ότι θα τους κρεμάσει στα μανταλάκια από την Τρίτη 9 Αυγούστου.
Ποιος είναι η πέτρα του σκανδάλου που εξόργισε το Μέγαρο Μαξίμου.
Το Golden Boy της κυβέρνησης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στασσης , ο οποίος χάρη στη …βοήθεια που έλαβε από τον «μουσάτο» σύμβουλο ενημέρωσης για τα ενεργειακά θέματα, είπε μία μεγάλη αλήθεια που ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου σε βαθμό που κινητοποίησε τη ΡΑΕ.
Ποια είναι η αλήθεια του Γιώργου Στάσση που ενόχλησε τόσο πολύ την κυβέρνηση σε βαθμό που τον έβαλε σε δυσμένεια, όπως λένε ορισμένοι.
Η κυβέρνηση με εντολή που έδωσε στη ΡΑΕ ζητάει επιτακτικά από τον «μουσάτο» κύριο του διαφημιστικού σποτ που δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις καταναλωτών να αλλάξει το σενάριο των απαντήσεων για να μη τον … ξυρίσουν μαζί κι αυτόν που τον προσέλαβε (!).

Η κρίσιμη ερώτηση στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ

Καταργήθηκε η έκπτωση στον λογαριασμό ;
Η απάντηση του «μουσάτου» συμβούλου που εξόργισε το Μέγαρο Μαξίμου
Συμμορφωνόμαστε με τον νέο μηχανισμό λειτουργίας της αγοράς ενέργειας, επομένως η έκπτωση που μέχρι τώρα παρείχαμε, παρέχεται πλέον με εναλλακτικό τρόπο, τροφοδοτώντας το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, από το οποίο θα επιδοτούνται όλοι οι καταναλωτές.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης μέσω του ….συμβούλου λέει μια μεγάλη αλήθεια διότι τα κεφάλαια του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης προέρχονται από τους παραγωγούς ενέργειας και όχι από τα πορτοφόλια των συμβούλων του Μεγάρου Μαξίμου.
Βέβαια η κυβέρνηση επειδή βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο θέλει να περάσει το μήνυμα ότι είναι κοντά στους καταναλωτές και βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των άλλων για να ελαφρύνει τα νοικοκυριά για όσοι χρειαστεί, όπως λέει χαρακτηριστικά σε κάθε ευκαιρία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας .
Το κυβερνητικό «χούι» πάρε τηλέφωνο τον τάδε και τον δείνα έχει επισκιάσει κάθε άλλη κυβερνητική δραστηριότητα.
Το ίδιο «χούι» λένε ότι το έχει και ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αν το θεωρεί σκόπιμο μπορεί να καλέσει και στις έξι το πρωί ανώτατο παράγοντα της ενέργειας για να του διατυπώσει παράπονα.
Τα μεσημεριανά τηλεφωνήματα του υπουργού δεν μπορούν να θεωρηθούν ανώδυνα αφού σκοπό έχουν να διατηρήσουν κλίμα φτήνιας στα τιμολόγια ρεύματος, ασκώντας πιέσεις σε κάθε πλευρά που μπορεί να μειώσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης