Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση -4% στο αμερικανικό αργό λόγω αύξησης των αποθεμάτων, στα 90,66 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση -4% στο αμερικανικό αργό λόγω αύξησης των αποθεμάτων, στα 90,66 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 3,76 δολάρια ή 3,7%, στα 96,78 δολάρια το βαρέλι

Bουτιά σημείωσε το πετρέλαιο την Τετάρτη 3 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, εξέλιξη που «έσβησε» τα αρχικά κέρδη.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate σημείωσε πτώση 3,76 δολαρίων ή 4% και έκλεισε στα 90,66 δολάρια το βαρέλι.
Στον αντίποδα, το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 3,76 δολάρια ή 3,7%, στα 96,78 δολάρια το βαρέλι.
Ειδικότερα, ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) συμφώνησαν σε αύξηση της παραγωγής τους μόλις κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο, επιβραδύνοντας το ρυθμό αύξησης της παραγωγής που εφάρμοσαν το προηγούμενο διάστημα εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο θα επιβραδύνει την ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το καρτέλ είχε δεσμευτεί να προσθέσει πάνω από 600.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά.
Η απόφαση του OPEC+ αντέστρεψε το κλίμα που επικρατούσε στην αγορά πετρελαίου, οδηγώντας σε θετικό έδαφος τα συμβόλαια του αργού, κάτι όμως που δεν κράτησε πολύ καθώς η εικόνα άλλαξε και πάλι μετά την ανακοίνωσε των αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης