Τελευταία Νέα
Ενέργεια

O OPEC+ αγνόησε τον Biden - Η μικρότερη αύξηση παραγωγής πετρελαίου στην ιστορία

O OPEC+ αγνόησε τον Biden - Η μικρότερη αύξηση παραγωγής πετρελαίου στην ιστορία
Στη μικρότερη αύξηση παραγωγής πετρελαίου στην ιστορία του συμφώνησε ο OPEC+
Σχετικά Άρθρα
Στη μικρότερη αύξηση παραγωγής πετρελαίου στην ιστορία του συμφώνσε ο OPEC+, παρά της εκκλήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden για σημαντική αύξηση της παραγωγής, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και του καλπάζοντος πληθωρισμού.
Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν σημαντικά κέρδη, διαγράφοντας τις προηγούμενες απώλειες, καθώς o OPEC+ θα αυξήσει τη συνολική παραγωγή για τον Σεπτέμβριο μόλις κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων, σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των ΗΠΑ για ουσιαστική τόνωση της προσφοράς.
Οι αναλυτές αλλα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ανέμεναν αύξηση της παραγωγής κατά 300-400 χιλ. βαρέλια την ημέρα.
Η προηγούμενη συμφωνία του OPEC+ για την παραγωγή του Αυγούστου είχε ανέλθει στα 648 χιλ. βαρέλι την ημέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημειώνουν άνοδο 1,3%, στα 101,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) ενισχύονται 1,7%, στα 96,06 δολάρια το βαρέλι.
Η επόμενη συνεδρίαση του OPEC+ ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των ΗΠΑ

Οι υπουργοί των μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστοί ως OPEC+, πρόκειται να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής, η οποία αντιστοιχεί μόλις στο 0,1% της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τον σύνδεσμο να ενισχύσει την παραγωγή, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα είναι περιορισμένη και η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται απρόθυμη να αυξήσει την παραγωγή σε βάρος της Ρωσίας, εταίρου του OPEC+, η οποία επλήγη από τις δυτικές κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Όπως σχολίασε πολύ εύστοχα ο Javier Blas του Bloomberg, «με τον τρέχοντα ρυθμό, φοβάμαι ότι ο πρόεδρος Biden κατανάλωσε περισσότερα καύσιμα ταξιδεύοντας με το Air Force One στη Τζέντα,  από όσα επιπλέον βαρέλια συμφώνησε να «ρίξει» στην αγορά τον Σεπτέμβριο ο OPEC+».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης