Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η βρετανική BP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 9,26 δισ. δολάρια - Τρεις φορές πάνω μέσα σε ένα χρόνο

Η βρετανική BP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 9,26 δισ. δολάρια - Τρεις φορές πάνω μέσα σε ένα χρόνο
Αντίθετα, στο πρώτο τρίμηνο η BP είχε καταγράψει ζημίες 11,13 δισεκ. δολαρίων, λόγω της αποχώρησής της από τη ρωσική Rosneft
Σχετικά Άρθρα

H βρετανική BP ανακοίνωσε τριπλάσια καθαρά κέρδη σε ένα χρόνο για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στα 9,26 δισεκ. δολάρια, λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου και των καυσίμων.
Αντίθετα, για το πρώτο εξάμηνο, η BP κατέγραψε ζημίες 11,13 δισεκ. δολαρίων, έχοντας υποστεί μια μεγάλη επιβάρυνση μετά την αφαίρεση φόρων 24,4 δισ. δολαρίων που ακολούθησαν την αποχώρησή της από τη ρωσική Rosneft εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων που επιβλλήθηκαν στη Ρωσία, μετά την εισβολή του στρατού στην Ουκρανία.
Ο όμιλος αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υψηλές και στο τρίτο τρίμηνο «λόγω της συνέχισης της διαταραχής στον ρωσικό εφοδιασμό» αλλά και των μειωμένων αποθεμάτων τα επίπεδα των οποίων είναι «σαφώς κατώτερα του μέσου όρου πέντε ετών», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.
Εκτός έκτακτων στοιχείων, η BP καταγράφει κέρδη 8,45 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο και 14,7 δισ. για τους πρώτους έξι μήνες του έτους.
Η BP είναι τελευταία μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία που ανακοινώνει ρεκόρ κερδών για το δεύτερο τρίμηνο, μετά την επίσης βρετανική Shell, που είχε δει τα κέρδη της να πενταπλασιάζονται στα 18 δισ. δολάρια ή ακόμη την γαλλική TotalEnergies (5,7 δισ. δολάρια).
Τα επιπρόσθετα κέρδη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου (TotalEnergies, Shell, Exxon, Chevron και BP) φθάνουν περίπου τα 62,5 δισ. δολάρια για αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του AFP.
Απέναντι στα κέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρών. η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τον Μάιο την επιβολή ενός έκτακτου φόρου στον ενεργειακό τομέα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί εν μέρει η κυβερνητική βοήθεια στα πιο φτωχά νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης