Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,49% για το brent, στα 107,14 δολάρια το βαρέλι.

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,49%  για το brent, στα 107,14 δολάρια το βαρέλι.
Tο αμερικανικό WTI, είδε το δικό του συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 0,9% ή 84 σεντς, κλείνοντας στα 96,42 δολάρια το βαρέλι.
Μικτή κατεύθυνση και οριακές - για τη μεταβλητότητα των ημερών - διακυμάνσεις παρουσίασαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση αντιστάθμισαν τους φόβους από την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και την ανάκαμψη της κατανάλωσης βενζίνης.

Οι τιμές


Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με μικρή άνοδο 52 σεντς ή 0,49% στα 107,14 δολάρια το βαρέλι.
Αντίθετα, ήπιες πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό WTI, που είδε το δικό του συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 0,9% ή 84 σεντς, κλείνοντας στα 96,42 δολάρια το βαρέλι.
Μετά από μία ημέρα σημαντικής ανόδου των τιμών, με αύξηση άνω των δύο δολαρίων, το πετρέλαιο συνέχισε να ενισχύεται, ωστόσο οι αγοραστές έκαναν πίσω μετά τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η αγορά ανέμενε να ενισχυθεί ελαφρώς κατά 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης