Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρή αντίδραση 2,2% για το brent, στα 106,7 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρή αντίδραση 2,2% για το brent, στα 106,7 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό WTI Σεπτεμβρίου κατέγραψε άνοδο 2,4% ή 2,28 δολαρίων στα 97,26 δολάρια το βαρέλι που ήταν και το υψηλότερο κλείσιμο της εβδομάδας.
Με σημαντική άνοδο κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την έκθεση που έδειξε απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ η Ευρώπη συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με ενεργειακή αβεβαιότητα καθώς η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου.

Οι τιμές

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του Brent ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 106,7 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,28 δολαρίων.
Αντίστοιχα, το αμερικανικό WTI Σεπτεμβρίου κατέγραψε άνοδο 2,4% ή 2,28 δολαρίων στα 97,26 δολάρια το βαρέλι που ήταν και το υψηλότερο κλείσιμο της εβδομάδας.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντική μείωση την περασμένη εβδομάδα 4,5 εκατ. βαρέλια, περισσότερο από τέσσερις φορές μεγαλύτερη της εκτίμησης της αγοράς για πτώση 1 εκατ.
Σε μεγάλο βαθμό η μείωση οφείλεται στην αύξησης των εξαγωγών αργού των ΗΠΑ που ανήλθε στα 4,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα.
Το spread των futures του ευρωπαϊκού Brent και του αμερικανικού WTI, ή arbitrage, έχει διευρυνθεί πλέον σε περισσότερο από 9 δολάρια το βαρέλι, καθιστώντας πιο ελκυστικό για τις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν αργό στο εξωτερικό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης