Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακή κρίση: Ράλι διαρκείας για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη - Άλμα 11% για το ολλανδικό TTF στα 222 ευρώ

Ενεργειακή κρίση: Ράλι διαρκείας για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη - Άλμα 11% για το ολλανδικό TTF στα 222 ευρώ
Η τιμή του ολλανδικού TTF σημειώνει άνοδο 9,3% στα 218,510 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από τα 220 ευρώ ανά Μεγαβατώρα παραμένει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με τις τιμές να σπάνε κάθε ρεκόρ, μεσούσης της ενεργειακής κρίσης.
Οι τιμές του ολλανδικού TTF συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους, παρά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωσης της κατανάλωσης, καθώς η Ρωσία μειώνει τις παραδόσεις μέσω του αγωγού Nord Stream 1.
Ειδικότερα, η τιμή του ολλανδικού TTF σημειώνει άνοδο 11,2% στα 222,45 ευρώ.

TTF1.JPG

Όπως φαίνεται, η ρωσική ηγεσία θα συνεχίσει να διατηρεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη για όσο καιρό συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, έτσι ώστε να ασκήσει πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σκληρή της στάση απέναντι στη Μόσχα, γράφει το Bloomberg, επικαλούμενα άτομα κοντά στο Κρεμλίνο.
Όπως μάλιστα είπαν αξιωματούχοι υπό τον όρο της ανωνυμίας, τα τεχνικά ζητήματα (προβλήματα στις τουρμπίνες κ.λπ.) που επικαλείται δημοσίως το Κρεμλίνο είναι προσχήματα. 
Στην πραγματικότητα, η Μόσχα αξιοποιεί τη μείωση των ροών του αγωγού Nord Stream προκειμένου να αυξήσει την πολιτική ένταση μεταξύ των ευρωπαϊκών ηγετών και να τους πιέσει ώστε να επανεξετάσουν τις οδυνηρές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία αλλά και να αναθεωρήσουν την υποστήριξή τους στο Κίεβο.

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά το καταναλωτικό κλίμα τον Αύγουστο 2022 - Ο Gfk στο -30,6

Οι επιπτώσεις του ράλι στις τιμές της ενέργειας αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν τις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, οι οποίες οδεύουν στην ύφεση.
Ενδεικτική είναι η υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος της Γερμανίας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για τον Αύγουστο 2022,  καθώς οι τιμές αυξάνονται και η διαφαινόμενη κρίση φυσικού αερίου βαραίνει πολύ το κλίμα.
Η GfK σημειώνει ότι ο φόβος πως δεν θα υπάρχει αρκετό αέριο τον χειμώνα είναι ο κύριος λόγος που προκαλεί πτώση του καταναλωτικού κλίματος.
O δείκτης υποχώρησε στο -30,6 από -28,9 που ανέμεναν οι αναλυτές. 
 
Germany_GfK_id_93619f3b-4a22-40c2-8293-e91fed466425_size775.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης