Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 2,9% για το Brent, στα 104,68 το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 2,9% για το Brent, στα 104,68  το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 3,5% ή 3,53 δολαρίων, στα 96,35 δολάρια το βαρέλι
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, καθώς η επαναλειτουργία του αγωγού Nord Stream απομάκρυνε της ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, ενώ η επιθετική αύξηση επιτοκίων και από την ΕΚΤ προσθέτει φόβους για τα επίπεδα της ζήτησης του αργού.
Ειδικότερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,9% ή 3,06 δολάρια, στα 104,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ εντός της ημέρας είχε φτάσει να χάνει έως και 5 δολάρια υποχωρώντας στα 101,5.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 3,5% ή 3,53 δολαρίων, στα 96,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο χαμηλό ημέρας είχε βρεθεί έως και τα 94,59 δολάρια.
Όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία, έπειτα από μπαράζ σεναρίων κατά τις ημέρες των έργων συντήρησης, η Μόσχα τελικά επανέφερε τις αποστολές αν και με μειωμένους όγκους στο 40% των δυνατοτήτων του.
Ο επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας, Κλάους Μιούλερ, δήλωσε ότι "η πολιτική αβεβαιότητα και η περικοπή κατά 60% των ροών από τα μέσα Ιουνίου παραμένουν σε ισχύ", αλλά ακόμα και έτσι αφαιρείται ένα μεγάλο βάρος αναφορικά με τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης, που θα χρειαζόταν να καταφύγει σε άλλα προϊόντα όπως το πετρέλαιο σε περίπτωση που η Ρωσία έκλεινε εντελώς τη στρόφιγγα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης