Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,9% για το brent, στα 105,35 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 0,9% για το brent, στα 105,35 δολάρια το βαρέλι

Tο αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 96 cents ή 1% και έκλεισε στα 101,64 δολάρια το βαρέλι

Σχετικά Άρθρα

Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, μετά το «άλμα» άνω του 5%, που πραγματοποίησαν την προηγούμενη μέρα, καθώς οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης υπερίσχυσαν των ανησυχιών για τους περιορισμούς στην προσφορά του αργού.
Το πετρέλαιο είχε καταγράψει ισχυρή άνοδο τη Δευτέρα, 18/7, εν μέρει λόγω των ενδείξεων ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Joe Biden στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στη Σαουδική Αραβία δεν απέδωσε κάποια πρόοδο όσον αφορά την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.
Πολλοί αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ότι η επίσκεψη Biden «δεν είχε καμία επίπτωση στα μελλοντικά σχέδια παραγωγής και ότι η προσφορά και η ζήτηση θα υπαγορεύσουν τις μελλοντικές αποφάσεις για την παραγωγή», ανέφεραν οι αναλυτές της Sevens Report Research.
«Αυτή η εξέλιξη μείωσε τις ελπίδες ότι ορισμένα κράτη μέλη του OPEC θα αυξήσουν την παραγωγή για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της αγοράς και ώστε να μειωθούν οι τιμές στην αντλία».
Το συμπέρασμα είναι ότι «οι προσδοκίες για την προσφορά είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερές με τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας να συνεχίζεται ενώ οι προσδοκίες για τη ζήτηση είναι λιγότερο σίγουρες καθώς παραμένουν οι έντονες ανησυχίες για ύφεση», ανέφεραν οι αναλυτές.
Η άνοδος του πετρελαίου περιορίστηκε ωστόσο από τους φόβους ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα οδηγήσει την Fed και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες να συσφίξουν επιθετικά τη νομισματική τους πολιτική, οδηγώντας σε ύφεση ή απότομη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 94 cents ή 0,9% και έκλεισε στα 105,35 δολάρια.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 96 cents ή 1% και έκλεισε στα 101,64 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης