Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ουκρανία - Γίνεται μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Ουκρανία -  Γίνεται μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας
Η υπογραφή της κοινής δήλωσης πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία με τη συμμετοχή της Υπουργού Κλίματος και Περιβάλλοντος της Πολωνίας Anna Moskwa.
Σχετικά Άρθρα
Η κοινή δήλωση, βάσει της οποία η Ουκρανία γίνεται μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας υπεγράφη στη Βαρσοβία την Τρίτη 19/7 από τον Υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας, German Galushchenko, και τον εκτελεστικό διευθυντή του ΔΟΕ Fatih Birol, αναφέρει ανταποκριτής της Ukrinform.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η ένταξη στον ΔΟΕ θα παράσχει στην Ουκρανία πρακτική τεχνογνωσία στη μεταπολεμική ανασυγκρότηση της ενεργειακής υποδομής της χώρας, καθώς και στην ανάπτυξη μηχανισμών κοινής δράσης.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας εξέφρασε την άποψη ότι η 24η Φεβρουαρίου ήταν μια «ιστορική στιγμή» για την παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία, καθώς έδωσε μια επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων.
Τόνισε δε ότι τώρα είναι απαραίτητο  οι χώρες να επικεντρωθούν σε εναλλακτικές οδούς τροφοδοσίας ενέργειας προς την Ευρώπη, καθώς και να καταστεί πιο αποδοτική η κατανάλωση φυσικού αερίου.
Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε μετά από διαβουλεύσεις με την IAE για θέματα εμπειρογνωμόνων αναλυτικής υποστήριξης και βοήθειας στη μεταπολεμική ανασυγκρότηση της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης