Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Αντίδραση 2,1% για το brent, στα 101,16 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Αντίδραση 2,1% για το brent, στα 101,16 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,81 δολάρια ή 1,9% στα 95,78 δολάρια το βαρέλι.
Ανάκαμψη για τις τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, που περιόρισαν κάπως τις σημαντικές απώλειες στην εβδομάδα, με φόντο την επίσκεψη Biden στη Σαουδική Αραβία και τις δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters που επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν να δουν άμεσα αύξηση της παραγωγής από το Ριάντ, όπως θα ζητήσει ο Αμερικανός.
Οι προσδοκίες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο εστιάζονται στη συνεδρίαση του OPEC+ στις 3 Αυγούστου, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα.
Σε αυτό το κλίμα το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,81 δολάρια ή 1,9% στα 95,78 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα, ωστόσο, το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 6,9%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 2,06 δολάρια ή 2,1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 101,16 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας στο 5,5% τις εβδομαδιαίες απώλειες.
Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρούνται τα μόνα μέλη του OPEC+ που διαθέτουν την πλεονάζουσα ικανότητα για να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή, αλλά οι αναλυτές αμφιβάλλουν κατά πόσο είναι πρόθυμες οι δύο χώρες να αξιοποιήσουν αυτό το "μαξιλάρι".
Οι τιμές του αργού τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα, πέφτοντας μετά από καιρό κάτω και από τα 100 δολάρια, καθώς εντείνονται οι φόβοι για επερχόμενη ύφεση η οποία θα επιφέρει πλήγμα στη ζήτηση της ενέργειας.
Ωστόσο, από χθες, Πέμπτη 14/7 διαφάνηκε μια ανοδική δυναμική, αφότου οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed έδειξαν ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα πιθανώς θα μείνει στο πλάνο της για αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (0,75%) και όχι 100, όπως είχε αρχίσει να ποντάρει η αγορά με τον πληθωρισμό στο θηριώδες 9,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης