Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,5% για το brent στα 99,10 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 0,5% για το brent στα 99,10 δολάρια το βαρέλι
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 52 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 95,78 δολάρια το βαρέλι.
Με απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας, που άγγιξαν έως και το -5%, έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 14/7, υποχωρώντας στο χαμηλότερο τους επίπεδο από τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 52 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 95,78 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 47 σεντς ή 0,5% στα 99,10 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Οι τιμές του πετρελαίου ακολουθούν σταθερά καθοδική πορεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες εντάθηκαν οι ανησυχίες για επερχόμενη οικονομική ύφεση η οποία θα επιφέρει πλήγμα στη ζήτηση της ενέργειας.
"Οι ανησυχίες σχετικά με την παραπαίουσα ζήτηση αρχίζουν να ξεπερνούν τις ανησυχίες για την προσφορά που συνδέονται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και αυτό ασκεί πίεση στις προθεσμιακές αγορές ενέργειας αυτή την εβδομάδα", δήλωσε στη MarketWatch ο Tyler Richey, συν-εκδότης της Sevens Report Research.
Σημειώνεται πως τα στοιχεία στις ΗΠΑ δείχνουν μείωση της ζήτησης, η οποία υποχώρησε στα 18,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021, ενώ παράλληλα τα αποθέματα στη χώρα αυξήθηκαν μετά από ακόμα μία μεγάλη αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης