Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ολλανδία: Το κράτος θα γίνει μέτοχος των δικτύων μεταφοράς ενέργειας - Στόχος να επιταχύνει τις επενδύσεις

Ολλανδία: Το κράτος θα γίνει μέτοχος των δικτύων μεταφοράς ενέργειας - Στόχος να επιταχύνει τις επενδύσεις
Τα ολλανδικά δίκτυα είναι υπερφορτωμένα και χρειάζεται επειγόντως η στήριξή τους με επενδύσεις, για αυτό θα βοηθήσει το ολλανδικό Δημόσιο
Σχετικά Άρθρα

Το ολλανδικό κράτος εξετάζει το ενδεχόμενο να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο των τριών ανταγωνιστών διαχειριστών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι επενδύσεις στα δίκτυα που είναι ήδη υπερφορτωμένα  λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα και της ενεργειακής μετάβασης, αναφέρει δημοσίευμα το Bloomberg.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλους χρόνους αναμονής για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο.
Προκειμένου να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, οι διαχειριστές Stedin, Enexis και Liander πρέπει να επενδύσουν περίπου 30 δισ. ευρώ έως το 2030 για την επέκταση της χωρητικότητας δικτύου.
Αποκτώντας μερίδια η κυβέρνηση θα έχει περισσότερο έλεγχο στους διαχειριστές,  πιθανώς αποκομίζοντας περισσότερα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, υποστηρίζουν η υπουργός Οικονομικών Sigrid Kaag και ο υπουργός Κλίματος Rob Jetten. 
Η ίδια ζήτησε από τους διαχειριστές να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου και από τους σημερινούς ή άλλους μετόχους.
Η Enexis χαιρέτισε το «κρίσιμο βήμα» που έκανε η κυβέρνηση ζητώντας μεγαλύτερη επενδυτική σιγουριά.
Εκτιμάται ότι και για τις τρεις εταιρείες απαιτείται κεφάλαιο περίπου 4,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 για να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της χώρας.
«Οι απαραίτητες επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση συνεχίζονται αμείωτα», δήλωσε η Marielle Vogt, chief financial officer της Enexis, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την επικείμενη συμμετοχή του κράτους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης