Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας για Power Pass: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά από 15/7 - Στόχος η καταβολή σε μια δόση

Σκρέκας για Power Pass: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά από 15/7 - Στόχος η καταβολή σε μια δόση
Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, σύμφωνα με τον Κ. Σκρέκα
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή μέσα στις επόμενες ημέρες των ποσών στους δικαιούχους για το Power Pass.
Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά, ενώ στόχος είναι σε κάθε δικαιούχο να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού.
Σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των τιμών στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και συνολικής διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Παρεμβάσεις

Ακόμη, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις τέσσερις 4 παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο και να μην «ξεμείνει» η χώρα από φυσικό αέριο, λέγοντας: αυξάνεται η λειτουργία λιγνιτικών εργοστασιων, λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με ντιζελ εάν χρειαστεί, αποθήκευση φυσικού αερίου με ντίζελ, διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας.
Όπως εξήγησε, με τον τρόπο αυτό «θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη, ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο».
«Η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση της Κομισόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», πρόσθεσε.Τέλος, σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, ο υπουργός δήλωσε ότι ΡΑΕ θα ολοκληρώσει τους λεπτομερειακούς ελέγχους και πολύ σύντομα θα δοθούν τα νούμερα. «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα ανακτήσει των 90% των υπερκερδών από την παραγωγή. Θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Σκρέκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης