Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 7,1% για το Brent, στα 99,49 το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 7,1% για το Brent, στα 99,49 το βαρέλι
Το συμβόλαιο Αυγούστου για το αργό τύπου West Texas Intermediate σημείωσε «βουτιά» 7,9% ή 8,25 δολαρίων και έκλεισε στα 95,84 δολάρια το βαρέλι.
Σχετικά Άρθρα

«Βουτιά» της τάξης του 8% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη 12/7, κλείνοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων, ως απόρροια της ενίσχυσης του δολαρίου που ήγειρε φόβους για περαιτέρω πλήγμα στη ζήτηση, καθώς δεδομένου ότι το καύσιμο τιμολογείται σε δολάρια, καθίσταται ακριβότερο για κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ο ΟΠΕΚ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί μεν το επόμενο έτος, αλλά με πιο αργό ρυθμό από ό,τι φέτος, στηρίζοντας μάλιστα την εκτίμησή του στον μεγαλύτερο περιορισμό της πανδημίας και στην πρόβλεψη ότι η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει σε αναπτυξιακή πορεία.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ανέφερε στη μηνιαία του έκθεση ότι αναμένει η παγκόσμια ζήτηση να διαμορφωθεί στα 2,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023, ενώ για φέτος διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμησή του στα 3,36 βαρέλια.
Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan, στη συνάντηση που θα έχει αυτήν την εβδομάδα με τους ηγέτες του Περσικού Κόλπου στη Σαουδική Αραβία, ο πρόεδρος Biden θα ζητήσει να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ.
Κάτι που παραμένει βέβαια αμφίβολο κατά πόσο θα συμβεί, με τους αναλυτές της Eurasia να επισημαίνουν ότι «η Σαουδική Αραβία δεν αναμένεται να προσθέσει σημαντικούς όγκους στην παραγωγή της βραχυπρόθεσμα, παρά την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, καθώς το Ριάντ θα δώσει προτεραιότητα στη δέσμευσή του για διαχείριση της αγοράς και διατήρηση της πλεονάζουσας ικανότητας για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Εν μέσω όλων αυτών, το συμβόλαιο Αυγούστου για το αργό τύπου West Texas Intermediate σημείωσε «βουτιά» 7,9% ή 8,25 δολαρίων και έκλεισε στα 95,84 δολάρια το βαρέλι.
Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο συμβολαίου του επόμενου μήνα από τις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Αντίστοιχη πτώση κατέγραψε και το αργό τύπου Brent, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 7,61 δολάρια ή 7,1% και να κλείνει στα 99,49 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι επίσης το χαμηλότερο από τον Απρίλιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης