Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Αντίδραση 0,1% για το brent, στα 107,10 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Αντίδραση 0,1% για το brent, στα 107,10 δολάρια το βαρέλι
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate έκλεισε τη Δευτέρα 70 σεντς ή 0,7% χαμηλότερα στα 104,09 δολάρια το βαρέλι.

Οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που επέβαλε η Κίνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού πυροδότησαν εκ νέου φόβους για υποχώρηση της ζήτησης και αυτό οδήγησε σε νέα πτώση το αργό τύπου West Texas Intermediate.
Στον αντίποδα, το πετρέλαιο τύπου Brent, κατάφερε να σβήσει στις ενδοσυνεδριακές απώλειές του και να κλείσει ανοδικά κατά 8 σεντς ή σχεδόν 0,1%, στα 107,10 δολάρια το βαρέλι.
Η εξέλιξη αυτή είχε άμεσο αντίκτυπο στις τιμές του αργού, δεδομένου ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και οι περιορισμοί της πανδημίας εκτιμάται ότι μειώσουν τη ζήτηση της χώρας σε πετρέλαιο, βάζοντας έτσι "φρένο” στις κατά τ’ άλλα αυξανόμενες τιμές του αργού από τις αρχές του έτους.
Οι εκτιμήσεις αυτές βοήθησαν να περιοριστούν οι πιέσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού.
Την ίδια ώρα, βέβαια, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Joer Biden με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, για πρώτη φορά μετά τη διάρρηξη των σχέσεων των δύο κρατών με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi το 2018, για την οποία ο Biden είχε κατηγορήσει σφόδρα τον Σαουδάραβα ηγέτη.


www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης