Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Φόβοι των καταναλωτών ότι θα πληρώσουν το κόστος της εθνικοποίησης της EDF

Γαλλία:  Φόβοι των καταναλωτών ότι θα πληρώσουν το κόστος της εθνικοποίησης της  EDF

Η σχεδιαζόμενη εθνικοποίηση της γαλλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDF δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των γαλλικών νοικοκυριών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Olivier Veran, σύμφωνα με το Reuters σε δημοσίευμά του την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.
«Η εθνικοποίηση της EDF δεν θα έχει καμία επίπτωση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τους Γάλλους», δήλωσε ο Veran στην τηλεόραση LCI.

Πυρηνικοί αντιδραστήρες

Η EDF και η γαλλική κυβέρνηση αναζητούν ένα νέο αφεντικό για να αναμορφώσουν την εταιρεία ηλεκτρισμού και να κατασκευάσουν περισσότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες, δήλωσαν την Πέμπτη 7 Ιουλίου, μία ημέρα αφότου η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει πλήρως την υπερχρεωμένη εταιρεία.
Η EDF, στην οποία το κράτος κατέχει ήδη το 84% των μετοχών, είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη και έχει κεντρικό ρόλο στην πυρηνική στρατηγική της Γαλλίας, στην οποία η κυβέρνηση ποντάρει για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας που επιδεινώνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης