Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δυσοίωνη προειδοποίηση Le Maire (Γαλλία) για κλείσιμο της στρόφιγγας φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον Putin

Δυσοίωνη προειδοποίηση Le Maire (Γαλλία) για κλείσιμο της στρόφιγγας φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον Putin
«Ας προετοιμαστούμε για μια πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου», είπε ο κ. Le Maire σε μια οικονομική διάσκεψη στην Αιξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία, σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίο
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για την πλήρη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.
«Ας προετοιμαστούμε για μια πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου», είπε ο κ. Le Maire σε μια οικονομική διάσκεψη στην Αιξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία, σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου.
«Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο σήμερα».
Η Γαλλία πρέπει να είναι προσεκτική στην κατανάλωση ενέργειας, να δημιουργήσει αποθέματα φυσικού αερίου, να μειώσει τη γραφειοκρατία επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επιταχύνει το πρόγραμμά της για την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τα χειμερινά σχέδια έκτακτης ανάγκης σε έκτακτη συνεδρίαση στις 26 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου για την αντιμετώπιση της αιχμής της ζήτησης για θέρμανση και ηλεκτρισμό.
Η βιομηχανία έχει προειδοποιήσει ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι ακόμη πιο σκληρός εάν η Μόσχα σταματήσει τις ροές, δεδομένων των περιορισμένων επιλογών εισαγωγής φυσικού αερίου από αλλού.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης