Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανικός παραλογισμός εν μέσω ενεργειακής κρίσης: Ζητά επιτάχυνση της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων

Γερμανικός παραλογισμός  εν μέσω ενεργειακής κρίσης:  Ζητά επιτάχυνση της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz ενώ αποδέχεται ότι πρέπει να ζήσουμε με την ενεργειακή κρίση, υπόσχεται ότι η χώρα μέσω ης ενεργειακή μετάβασης θα ανακτήσει την ενεργειακή ασφάλειά της
Σχετικά Άρθρα

Την ίδια ώρα που η ενεργειακή κρίση επιτείνει τις πληθωριστικές πιέσεις, δημιουργούνται συνθήκες κατάρρευσης του ενεργειακού κλάδου αλα Lehmann Brothers και οι ευρωπαϊκές οικονομίες οδηγούνται σε ύφεση, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock ασκεί πιέσεις για την ταχεία παγκόσμια σταδιακή κατάργηση των ορυκτών πηγών ενέργειας λόγω... των σοβαρών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης σε μικρές χώρες όπως το νησιωτικό κράτος του Παλάου στον Ειρηνικό.
Τη ίδια ώρα ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz ενώ αποδέχεται ότι πρέπει να ζήσουμε με την ενεργειακή΄κρίση, υπόσχεται ότι η χώρα μέσω ης ενεργειακή μετάβασης θα ανακτήσει την ενεργειακή ασφάλειά της
Θα μπορούσαμε να πούμε με ασφάλεια  ότι η γερμανική πολιτική ελίτ. με τις τοποθετήσεις της για την κατάργηση των ορκυκτώ καυσίμων.. ναρκοθετεί την ανάκαμψή ότι μόνο της ευρωπαικήςοικονομίας αλλά και της παγκόσμιας...

Η Ενεργειακή μετάβαση

«Πάνω απ' όλα, αυτό σημαίνει μαζική επιτάχυνση της σταδιακής κατάργησης των ορυκτών καυσίμων και ενεργειακή μετάβαση, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε. Νωρίτερα, ο υπουργός είχε επισκεφθεί το νησί Ngkesill, μέρος των "Βραχονησίδων", για να ενημερωθεί για τις δραματικές επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης.
Η ίδια επισήμανε ότι μετά τη συνάντηση με τον Aitaro, η επόμενη διάσκεψη για το κλίμα πρέπει να καταστήσει σαφές: «πάρχει φωτιά σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σε ορισμένα μέρη η φωτιά καίει, σε άλλα καίει. Και σε ορισμένα μέρη δεν ξέρουμε ακόμη αν η φλόγα θα ανάψει σήμερα ή ίσως μόνο σε δέκα χρόνια».

Επιτάχυνση

Σε σχέση με το πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας,υπάρχει η πιθανότητα η μέχρι τώρα πολύ αργή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας «να επιταχυνθεί μαζικά, ακριβώς επειδή το ενεργειακό ζήτημα έχει γίνει και ζήτημα ασφάλειας», δήλωσε ο υπουργός.
Σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι «δεν θα βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο μόνο οι περιφέρειες που μπορούν τώρα να επενδύσουν γρήγορα χρήματα.
Αλλά (ότι) ακόμη και μικρά νησιωτικά κράτη όπως (το Παλάου) είναι σε θέση να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το συντομότερο δυνατό.
Ταυτόχρονα, πρέπει να υποστηριχθούν τα τμήματα της χώρας που δεν μπορούν πλέον να σωθούν, δήλωσε η Baerbock.

Ενεργειακή ασφάλεια

«Η Γερμανία πρέπει να παράγει περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και να αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες ελλείψεις φυσικού αερίου, δήλωσε ο καγκελάριος Olaf Scholz , σύμφωνα με το Bloomberg.
Η ενεργειακή ασφάλεια θα είναι ένα ζήτημα για "εβδομάδες, μήνες και χρόνια", δήλωσε ο καγκελάριος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Το ακριβό LNG

Η Γερμανία κατασκευάζει τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου, διοχετεύει περισσότερο φυσικό αέριο σε συστήματα αποθήκευσης και ενισχύει τη χρήση μονάδων άνθρακα για να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό καύσιμο εν μέσω της εκτίναξης των τιμών ενέργειας και της απειλής ξαφνικής διακοπής της παροχής.
Ο Scholz συνέκρινε τις αυξήσεις των τιμών με την κρίση πληθωρισμού των δεκαετιών του 1960 και του 70.

Οικονομικές ενισχύσεις

Η κυβέρνησή του έχει καταλήξει σε ένα πακέτο βοήθειας αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (30,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που περιλαμβάνει την κατάργηση ενός πρόσθετου τέλους στην ηλεκτρική ενέργεια, την απότομη έκπτωση των εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών και την παροχή εφάπαξ πληρωμών 100 ευρώ ανά παιδί και 300 ευρώ για κάθε φορολογούμενο εισοδήματος.
Η Γερμανία «θα είναι ένα κλιματικά ουδέτερο, οικονομικά ισχυρό βιομηχανικό έθνος», δήλωσε ο Scholz .
Είναι εύκολο ο καθένας να αντιληφθεί την αντίφαση των δύο όρων...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης