Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άλμα 2,5% για το brent, στα 117,98 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άλμα 2,5% για το brent, στα 117,98 δολάρια το βαρέλι
To συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 2,19 δολ. ή 2% και έκλεισε στα 111,76 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, ως συνέπεια των ανησυχιών ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν διαθέτουν μεγάλα περιθώρια για να αυξήσουν την παραγωγή τους ώστε να καλύψουν την έλλειψη του ρωσικού πετρελαίου από την αγορά που μειώνει την παγκόσμια προσφορά και αυξάνει τις τιμές.
Στις τιμές έδωσαν ανοδική ώθηση τα δημοσιεύματα που έφεραν τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γερμανία να δηλώνει στον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν περιορισμένα περιθώρια να ενισχύσουν την παραγωγή τους σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 2,89 δολάρια ή 2,5% στα 117,98 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 16 Ιουνίου.
Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, πρόσθεσε 2,82 δολ. ή 2,5% στα 113,80 δολ. το βαρέλι.
Αντίστοιχα και το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 2,19 δολ. ή 2% και έκλεισε στα 111,76 δολ. το βαρέλι στο Xρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης