Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,5% για το brent, στα 114,9 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,5% για το brent, στα 114,9 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 1,95 δολάρια ή 1,77% και έκλεισε στα 109,57 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν μέσα στη μέρα οδήγησαν σε υποχώρηση των ανησυχιών για τον κίνδυνο ύφεσης τους αμέσως επόμενους μήνες λόγω της σύσφιξης της πολιτικής της Fed.
Συγκεκριμένα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις παραμένουν ισχυρές παρά τις αυξήσεις των επιτοκίων και τις εντεινόμενες ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Μάιο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,2%.
Παράλληλα, οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών, ένδειξη των επενδύσεων σε εξοπλισμό που δεν περιλαμβάνει αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό, αυξήθηκαν κατά 0,5% τον περασμένο μήνα.
Στο πλαίσιο το συμβόλαιο Brent Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 114,9 δολάρια το βαρέλι.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 1,95 δολ. ή 1,77% και έκλεισε στα 109,57 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης