Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,5% για το brent, στα 110 δολάρια το βαρέλι, λόγω των φόβων για ύφεση

Πετρέλαιο: Πτώση 1,5% για το brent, στα 110 δολάρια το βαρέλι, λόγω των φόβων για ύφεση
Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για το αμερικανικό αργό τύπου WTI που έχασε 1,9%, κλείνοντας στα 104,2 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των φόβων ότι η Fed θα προχωρήσει σε περαιτέρω επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων οδηγώντας την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.
Ο επικεφαλής της Fed J. Powell, μιλώντας για δεύτερη ημέρα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, παραδέχτηκε ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ αποτελεί μια πιθανότητα, αν και τόνισε ότι η Fed δεν επιχειρεί να την προκαλέσει προκειμένου να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Powell δήλωσε ότι η Fed θα συνεχίσει τη μάχη απέναντι στην πληθωρισμό «χωρίς επιφυλάξεις», διατύπωση που εκλήφθηκε ως ένδειξη επιθετική στάσης.
Παράλληλα, ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατέγραψε ραγδαία επιβράδυνση τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας την υφεσιακή δυναμική που αναπτύσσεται.
«Η καταστροφή της ζήτησης μελλοντικά από μια ενδεχόμενη ύφεση αντισταθμίζει τη βραχυπρόθεσμη πραγματική ζήτηση που παραμένει εξαιρετικά ισχυρή», επισημαίνει ο Dennis Kissler, αντιπρόεδρος της BOK Financial.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς οι πρόσφατες εκτιμήσεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που επηρεάζει επίσης τις τιμές.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε τις συναλλαγές με απώλειας 1,5% ή 1,7 δολάρια, στα 110 δολάρια το βαρέλι.
Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για το αμερικανικό αργό τύπου WTI το οποίο είδε την τιμή στο δικό του συμβόλαιο Αυγούστου να υποχωρεί κατά 1,92 δολάρια ή 1,9%, κλείνοντας στα 104,2 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης