Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 2,5% για το brent, στα 111,74 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 2,5% για το brent, στα 111,74 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου έχασε 3% κι έκλεισε στα 106,19 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της ενίσχυσης των φόβων για ύφεση που θα μειώσει τη συνολική ζήτηση.
«Το πετρέλαιο κινείται χαμηλότερα λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση, της προοπτικής αναστολής των φόρων στην βενζίνη στις ΗΠΑ και των ανανεωμένων φόβων για ύφεση», δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.
«Η τελευταία από μια μακρά σειρά προσπαθειών να υποχωρήσει η αύξηση των τιμών στην αντλία έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το αν αυτή η σπασμωδική αντίδραση θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένο», δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM, επισημαίνοντας την αύξηση της ζήτησης το καλοκαίρι.
Συν τοις άλλοις ο πρόεδρος Biden κάλεσε τους Διευθύνοντες Συμβούλους επτά εταιρειών πετρελαίου σε συνάντηση αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τρόπους αύξησης της ικανότητας διύλισης, με σκοπό τη μείωση των τιμών των καυσίμων
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Mikle Wirth, πάντως δήλωσε ότι η κριτική στη βιομηχανία πετρελαίου δεν ήταν ο πρόσφορος τρόπος για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων και ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της.
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 2,5%, στα 111,74 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου έχασε 3% κι έκλεισε στα 106,19 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης