Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πλήρης η επάρκεια σε φυσικό αέριο παρά την διακοπή της Gazprom - Προμηθεύουμε και την Βουλγαρία

Πλήρης η επάρκεια σε φυσικό αέριο παρά την διακοπή της Gazprom - Προμηθεύουμε και την Βουλγαρία
Οι αυξημένες αποθεματοποιήσεις  φορτίων LNG σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό εισαγωγών προς το παρόν αντιμετωπίζουν πλήρως το ζήτημα
Σχετικά Άρθρα

Δεν τίθεται κανένα θέμα επάρκειας, στην τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο παρά τη διακοπή της παροχής για μια εβδομάδα, από 21 έως 27 Ιουνίου, ρωσικού αερίου μέσω του TurkStream, ο οποίος μπαίνει σε προγραμματισμένη συντήρηση.
Οι αυξημένες εισαγωγές φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τον Μάιο, σε συνδυασμό με τα φορτία που έχουν προγραμματιστεί να αφιχθούν τον Ιούνιο καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι το προηγούμενο διάστημα η τιμή του LNG στην αγορά είχε discount 10 ευρώ/MWh σε σχέση με την τιμή TTF γεγονός που οδήγησε σε αυξημένες εισαγωγές και ισχυρή αποθεματοποίηση στη Ρεβυθούσα. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα σχεδόν το μισό από το αέριο που προμηθεύτηκε η Βουλγαρία προήλθε από την Ελλάδα, ενώ έχει σε εξέλιξη έναν ακόμη διαγωνισμό για να προμηθευτεί 45 GWh αερίου και εκτιμάται ότι ένα μεγάλο μέρος θα καλυφθεί από ελληνικές εταιρίες.

Διαβάστε περισσότερα στο worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης