Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Ανησυχία για τον περιορισμό της ροής φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 για τεχνικούς λόγους

Γερμανία: Ανησυχία για τον περιορισμό της ροής φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 για τεχνικούς λόγους
Δηλώσεις του γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz για τη μείωση κατά 40% της ροής φυσικού αερίου από τη Gazprom
Σχετικά Άρθρα

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι η χώρα θα επιδιώξει να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που να περιορίζουν τη ροή  φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης στην υπηρεσία ειδήσεων DPA που κυκλοφόρησαν το Σάββατο 18 Ιουνίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε περιορισμό των προμηθειών φυσικού αερίου προς τη Γερμανία και άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, κάτι που δικαιολογείται τεχνικά.
Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά δεν χρειάζεται να είναι», σημείωσε.
«Θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε πολύ στενά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν τεχνικοί λόγοι για αυτούς τους περιορισμούς της ροής».

Οι ευθύνες της Siemens

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, η Gazprom ανακοίνωσε ότι έπρεπε να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream καθώς ορισμένες μονάδες άντλησης φυσικού αερίου (οι τουρμπίνες το αγωγού) δεν επέστρεψαν εγκαίρως από τη Siemens που ελιχαν σταλεί για επισκευή.
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν ήταν σε θέση να στείλει τις μονάδες από τον Καναδά επειδή η χώρα αυτή επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία.
Την ίδια ώρα η Siemens επισκευάζει αυτές τις τουρμπίνες μόνο στο εργοστάσιό της στον Καναδά.
Η Gazprom χρησιμοποιεί επί του παρόντος μόνο το 40% της χωρητικότητας του Nord Stream για τη μεταφορά φυσικού αερίου, γεγονός που προβλήματίζει έντονα την ισχυρότερη οικονομίας της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης