Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 5,6% για το brent, στα 113,12 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 5,6% για το brent, στα 113,12 δολάρια το βαρέλι
To αμερικανικό αργό τύπου WTI έχασε 8,03 δολάρια ή 6,8% για να κλείσει στα 109,56 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Κατακόρυφη «βουτιά» σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου που σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος μετά από 7 θετικές εβδομάδες.
«Οι ανησυχίες για τη ζήτηση εντείνονται αφού πληθαίνουν οι φωνές που εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς ύφεση τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της City Index.
«Οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια. Ki ενώ πολλοί θεωρούν πως οι πιο επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι το κλειδί για την τιθάσευση του πληθωρισμού, την ίδια ώρα ενισχύεται ο κίνδυνος να περάσει η οικονομία σε ύφεση, καθώς τα υψηλά επιτόκια αναμένεται ότι θα συγκρατήσουν την ανάπτυξη», επισήμανε ο Robbie Fraser της Schneider Electric.
«Όσον αφορά το αργό, κομβικής σημασίας είναι οι ανησυχίες για τη ζήτηση, από τη στιγμή που οι καταναλωτές σε πολλές χώρες βλέπουν τιμές-ρεκόρ στην αντλία».
Σε αυτό το πλαίσιο το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 6,69 δολάρια ή 5,6% στα 113,12 δολάρια το βαρέλι. Το Brent έχασε στην εβδομάδα 7,3%, διακόπτοντας ένα σερί 4 κερδοφόρων εβδομάδων.
Ανάλογα, και το αμερικανικό αργό τύπου WTI έχασε 8,03 δολάρια ή 6,8% για να κλείσει στα 109,56 δολάρια το βαρέλι.
Στην εβδομάδα, το WTI σημείωσε βαριές απώλειες της τάξης του 9,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης