Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα «έκρηξη» 21% στο φυσικό αέριο - Στα 146 ευρώ το ολλανδικό TTF - To 95% από τις ρωσικές προμήθειες πληρώνεται σε ρούβλια

Νέα «έκρηξη» 21% στο φυσικό αέριο - Στα 146 ευρώ το ολλανδικό TTF - To 95% από τις ρωσικές προμήθειες πληρώνεται σε ρούβλια
Νέα έκρηξη καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Νέα έκρηξη καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η Ρωσία μειώνει τις παραδόσεις προς τις ευρωπαϊκές χώρες και κλιμακώνει την ενεργειακή κρίση, με την Ευρώπη να βυθίζεται όλο και βαθύτερα στη δίνη του πληθωρισμού.
Η άνοδος έφτασε το 24% και ήρθε να προστεθεί στο άλμα 46% που έχει καταγραφεί ήδη αυτή την εβδομάδα.
Το ολλανδικό TTF ενισχύεται 21% στα 146 ευρώ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι περικοπές πλήττουν μεγάλους ομίλους όπως οι Engie SA, Uniper SE και OMV AV, που δηλώνουν ότι δέχονται μικρότερες ποσότητες αερίου από τη Ρωσία.
Η Γερμανία χαρακτήρισε τις μειώσεις μέσω του αγωγού Nord Stream «πολιτικά υποκινούμενες», με στόχο την αναταραχή των αγορών, αμφισβητώντας τη δήλωση της Gazprom ότι οφείλονται σε τεχνικά ζητήματα.
TTF_10.JPG

Novak (Ρωσία): To 90-95% του φυσικού αερίου που παρέχεται στην Ευρώπη πληρώνεται σε ρούβλια

Περίπου το 90-95% του όγκου του φυσικού αερίου που παρέχεται στην Ευρώπη πληρώνεται σε ρούβλια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Αlexander Novak.
Ειδικότερα, σε ερώτηση που του έγινε είπε: «Ναι, το μεγαλύτερο μέρος πληρώνεται σε ρούβλια.
Η εκτίμησή μας είναι περίπου 90-95% κατ' όγκο» είπε.
Υπενθυμίζεται πως, στις 31 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα που καθορίζει νέα διαδικασία πληρωμής για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου από αγοραστές οι οποίοι προέρχονται από μη φιλικές χώρες. 

Η Gazprom καλύπτει σήμερα μόνο το 65% των αναγκών της ιταλικής ΕΝΙ 

H ρωσική Gazprom θα καλύψει σήμερα μόνο το 65% των ημερήσιων αναγκών της ENI, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική δημόσια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. 
Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανάγκες είναι σήμερα μεγαλύτερες απ' ό,τι χθες, Τετάρτη, όταν η Gazprom μείωσε τις προμήθειες κατά 15%, δήλωσε εκπρόσωπος της ENI.
Η συνολική ποσότητα των σημερινών προμηθειών αερίου θα είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη απ' ό,τι ήταν χθες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η Gazprom δήλωσε πως η μείωση οφείλεται σε προβλήματα στο σταθμό της στην Πορτοβάγια, που τροφοδοτεί τον αγωγό Nord Stream μέσω του οποίου η ρωσική εταιρεία προμηθεύει μεγάλο μέρος του αερίου της στην ENI.
Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ENEA ανακοίνωσε πως η εξάρτηση της Ιταλίας από το ρωσικό αέριο μειώθηκε από 40% πέρυσι σε 24% τους πρώτους πέντε μήνες της φετινής χρονιάς, με το αλγερινό αέριο να αυξάνεται στο 31% του συνόλου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης