Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 2,2% για το brent, στα 118,51 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 2,2% για το brent, στα 118,51 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 3% και έκλεισε στα 115,31 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρώντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων, λόγω της ενίσχυσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό στάσιμη τους τελευταίους μήνες, αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα στα 12 εκατομμύρια bpd, το υψηλότερο επίπεδό της από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.
Τα στοιχεία έδειξαν επίσης αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, όχι όμως και των αποθεμάτων βενζίνης τα οποία αντιθέτως σημείωσαν αιφνιδιαστική πτώση λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.
Από την άλλη, το τελευταίο ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα εγείρει φόβους για ένα νέο γύρο περιοριστικών μέτρων στη χώρα που θα μειώσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο.
Οι ήδη υψηλές τιμές του πετρελαίου και οι προσδοκίες για πιθανή συρρίκνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης μειώνουν τις προοπτικές της μελλοντικής ζήτησης, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.
Απο την άλλη όμως, οι επίμονες ανησυχίες για την περιορισμένη προσφορά εξακολουθούν να διατηρούν τις τιμές του πετρελαίου κοντά στα 120 δολάρια το βαρέλι.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαι του brent, παράδοσης Αυγούστου έχασε 2,2%, και έκλεισε στα 118,51 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 2 Ιουνίου.
Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 3% και έκλεισε στα 115,31 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης