Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Biden στέλνει οργίλα γράμματα στις αμερικανικές πετρελαϊκές: Ρίξτε τις υψηλές τιμές που έφερε ο Putin αλλιώς...

Ο Biden στέλνει οργίλα γράμματα στις αμερικανικές πετρελαϊκές: Ρίξτε τις υψηλές τιμές που έφερε ο Putin αλλιώς...
Ο πρόεδρος Biden φόρτωσε τη μισή ευθύνη για την άνοδο των τιμών της βενζίνης σε ιστορικά υψηλά στις ΗΠΑ στον Putin και την άλλη μισή στις αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες, όμως...
Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος Biden εξαπέλυσε επίθεση των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών των ΗΠΑ, και με μια επιστολή που έστειλε στους επικεφαλής των ExxonMobil, Chevron, BP America, Shell USA, Phillips 66, Marathon και Valero, σε οργισμένους τόνους, τους ζήτησε να ενισχύσουν το συντομότερο δυνατό την παραγωγή των διυλιστηρίων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Axios.
«Κατανοώ ότι πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στις επιχειρηματικές αποφάσεις για τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας των διυλιστηρίων, πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου», γράφει ο Biden νομίζοντας ότι κανείς δεν έχει καταλάβει ότι πώς οι δικές του πράσινες πολιτικές έχουν ακρωτηριάσει τον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι «σε περίοδο πολέμου, τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων πολύ πάνω από το κανονικό που πληρώνουν απευθείας οι αμερικανικές οικογένειες δεν είναι αποδεκτά».
«Η κυβέρνησή μου είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εύλογα και κατάλληλα εργαλεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις έκτακτες εξουσίες για να αυξήσει τη δυναμικότητα και την παραγωγή των διυλιστηρίων βραχυπρόθεσμα και να διασφαλίσει ότι κάθε περιοχή αυτής της χώρας τροφοδοτείται κατάλληλα», είπε ο πρόεδρος Biden με ένα δραματικό κλείσιμο.
Έτσι, ο Biden φόρτωσε τη μισή ευθύνη για την άνοδο των τιμών των καυσίμων στον Putin και την άλλη μισή στις ενεργειακές εταιρείες.

O Biden κατηγορεί τις ενεργειακές εταιρείες για τις δικές του άστοχες επιλογές

Ουσιαστικά, ο Biden κατηγορεί τις ενεργειακές εταιρείες για την αστοχία των δικών του επιλογών - κι ετοιμάζεται να πάει να ζητιανέψει πετρέλαιο στη Σαουδική Αραβία την ώρα που επικρίνει τις αμερικανικές πετρελαϊκές.


Αξίζει να σημειωθεί πώς η επιστολή Biden προς τις αμερικανικές πετρελαϊκές έρχεται μια εβδομάδα αφότου η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 5 δολαρίων το γαλόνι.
Η άνοδος των τιμών της ενέργειας έχει συμβάλει στον απροσδόκητα υψηλό πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία και συνάμα δείχνει δείχνει ότι η κορύφωση του πληθωρισμού δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, προκαλώντας δυσαρέσκεια στη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών και βυθίζοντας τη δημοτικότητα του Biden σε νέα χαμηλά.
Η μείωση της ικανότητας διύλισης των διυλιστηρίων των ΗΠΑ δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες του Putin στην Ουκρανία.

Η Σταυροφορία για το ESG

Έχει σχέση με τη σταυροφορία που έχουν αναλάβει Δημοκρατικοί και Wall Street τα τελευταία χρόνια, πιέζοντας για μετάβαση στην οικονομία των χαμηλών εκπομπών άνθρακα που αποθάρρυνε τις εταιρείες πετρελαίου να προχωρήσουν σε επενδύσεις και επέκταση της δυναμικότητας των διυλιστηρίων της.
Αντίθετα, μάλιστα οι εταιρείες πετρελαίου αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγική τους ικανότητα κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 έως σήμερα, σε 17,95 εκατομμύρια βαρέλια.
Ο Putin είναι ο αποδομπομπαίος τράγος για την χειρότερη αμερικανική προεδρία μετά τον Κάρτερ, που φέρει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία της πολιτικής της υπέρ της πράσινης μετάβασης στην οικονομία και την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων.
Φυσικά, όσες οργίλες επιστολές κι αν στείλει ο Biden, κι όσες κινήσεις έκτακτης ανάγκης κι αν κάνει, απελευθερώνοντας κάποια εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα απο τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ στην αγορά για να μη βυθιστούν οι Δημοκρατικοί στις δημοσκοπήσεις, τα ελλείμματα στη δυναμικότητα των αμερικανικών διυλιστηρίων δεν γίνεται να λυθούν γρήγορα.

Πώς να αυξηθεί η διυλιστική ικανότητα των ΗΠΑ

Η έλλειψη κατανόησης ττης χαμηλής διυλιστικής ικανότητας των ΗΠΑ δείχνει πόσο ακατάλληλη είναι η αμερικανική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του πυρήνα του προβλήματος.
Κατά συνέπεια, οι Αμερικανοί πρέπει να κατηγορήσουν την κρίση των καυσίμων την κυβέρνηση, τους Δημοκρατικούς και το υποκριτικό κίνημα ESG της Wall Street που επί χρόνια έχει ακρωτηριάσει τα επενδυτικά προγράμματα των διυλιστηρίων
Εν τω μεταξύ ο Mike Wirth, Διευθύνων Σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού Chevron, δήλωσε πρόσφατα στο Bloomberg TV ότι η ικανότητα διύλισης της Αμερικής είναι διαρθρωτικά μικρή και δεν θα κατασκευαστούν ξανά νέα διυλιστήρια στις ΗΠΑ.
Ο Wirth εξήγησε και τον λόγο του: «Θέλετε να δεσμεύσετε κεφάλαια που θα χρειαστούν δεκαετίες για να προσφέρουν απόδοση στους μετόχους, σε ένα πολιτικό περιβάλλον όπου οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λένε: Δεν θέλουμε αυτά τα προϊόντα να χρησιμοποιούνται στο μέλλον.Πώς είναι δυνατό να περιμένετε ότι θα βρείτε τα συγκεκριμένα κεφάλαια;



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης