Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 0,9% για το πετρέλαιο Brent, στα 122,01 δολάρια το βαρέλι

Πτώση 0,9% για το πετρέλαιο Brent, στα 122,01 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου έχασε 84 σεντς ή 0,7% την Παρασκευή, για να κλείσει στα 120,67 δολάρια το βαρέλι

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 10 Ιουνίου, καθώς οι φόβοι για νέους περιορισμούς για τον κορωνοϊό στη Σαγκάη, αντιστάθμισαν τη σταθερή ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής.
Το πετρέλαιο πέρασε σε αρνητικό έδαφος ακολουθώντας την κατρακύλα της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν σε νέο υψηλό 40 ετών τον Μάιο.
Σε αυτό το κλίμα, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 1,06 δολάρια ή 0,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 122,01 δολάρια το βαρέλι.
Στην εβδομάδα, ωστόσο, το Brent κατέγραψε κέρδη για τέταρτο διαδοχικό 5νθήμερο, με άνοδο της τάξης του 1,9%.
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου έχασε 84 σεντς ή 0,7% την Παρασκευή, για να κλείσει στα 120,67 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Εντούτοις, κατέγραψε κέρδη για 7η σερί εβδομάδα προσθέτοντας 1,5% στο 5νθήμερο.
«Το ανησυχητικό είναι πως αυτό θα μπορούσε να είναι ένας δείκτης των καταναλωτικών συνηθειών στο μέλλον. Παρόλο που η ζήτηση για βενζίνη είναι ισχυρή τώρα, φαίνεται πως αν οι τιμές δεν σταθεροποιηθούν, τότε οι καταναλωτές θα κάνουν περικοπές», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures.
Στο μεταξύ, «οι νέοι περιορισμοί στη Σαγκάη για την πανδημία προκάλεσαν ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα. Αλλά οι απώλειες περιορίστηκαν από τις προσδοκίες ότι η σφιχτή προσφορά παγκοσμίως θα συνεχιστεί, με τη σταθερή ζήτηση των ΗΠΑ για καύσιμα και τη βραδεία αύξηση της παραγωγής αργού από τον OPEC+», ανακοίνωσε ο Kazuhiko Saito της Fujitomi Securities.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης