Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Με πολύ περιορισμένη πτώση, 0,4%, το brent στα 123,07 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Με πολύ περιορισμένη πτώση, 0,4%, το brent στα 123,07 δολάρια το βαρέλι
To αμερικανικό αργό WTI έκλεισε με απώλειες 0,5% ή 60 σεντς στα 121,51 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με πολύ περιορισμένη πτώση που δεν έριξε τις τιμές κάτω από το φράγμα των 120 δολαρίων το βαρέλι έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, καθώς η ισχυρή ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ έδειξε να αντισταθμίζει τις ανησυχίες από την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων που θα αναστείλουν την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα.
Ο συνδυασμός της περιορισμένης προσφοράς και της προσδοκώμενης αύξησης της ζήτησης διατηρεί τις τιμές του πετρελαίου σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η αγορά δεν αντέδρασε καν στην επιβολή νέων τοπικών lockdown στην Κίνα που αναμένεται να περιορίσουν εκ νέου τη ζήτηση.
Από την άλλη μεριά είναι γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη δείχνει να ανεβάζει ρυθμούς με τις εξαγωγές της Κίονας να εκτινάσσονται κατά 16,9% τον Μάιο.
Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Ιανουάριο και υπερδιπλάσιο των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι η ισχυρή ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ και το ευρωπαϊκό embargo στο ρωσικό αργό παραμένουν οι καθοριστικοί παράγοντας για την κίνηση της αγοράς.
Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις τιμές ρεκόρ στην αντλία, η υπηρεσία ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χτες 8/6 ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 800.000 βαρέλια.
Και καθώς η λεγόμενη οδηγική σεζόν των ΗΠΑ έχει μόλις ξεκινήσει, κανείς δεν τρέφει προσδοκίες μείωσης της ζήτησης.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με μικρές απώλειες 0,4% ή 51 σεντς, στα 123,07 δολάρια το βαρέλι.
To αμερικανικό αργό WTI έκλεισε με απώλειες 0,5% ή 60 σεντς στα 121,51 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης