Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο γαι τα Υπεράκτια Αιολικά - Οι χρηματοδοτήσεις

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο γαι τα Υπεράκτια Αιολικά - Οι χρηματοδοτήσεις
Όσον αφορά στην ενίσχυση των επενδύσεων σε θαλάσσια αιολικά υπάρχει πρόβλεψη στη λίστα που θα υποβάλλει στην Κομισιόν η ελληνική κυβέρνηση μέσω του REPowerEU
Το αμέσως επόμενο διάστημα το πιθανότερο πριν τα τέλη του μήνα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το θεσμικό πλαίσιο για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, το οποίο θα «υπηρετήσει» τον στόχο που θα περιληφθεί στο υπό αναθεώρηση Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) για 2 GW από υπεράκτια πάρκα έως το 2030, τα οποία «μεταφράζονται» σε επενδύσεις 6 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, για να προχωρήσουν και να λειτουργήσουν τα έργα θα πρέπει να προχωρήσουν οι υποβρύχιες διασυνδέσεις τους με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ρεύματος, προκειμένου να εγχέεται η ενέργεια που θα παράγουν. Αυτές αναμένεται ότι θα κατασκευαστούν από τον ΑΔΜΗΕ και όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΥΠΕΝ, μπορεί να γίνει χρήση μέρους των κονδυλίων που θα συγκεντρώσει το Ταμείο Απανθακοποίησης των νησιών, δηλαδή ποσοστό των εσόδων από τη δημοπράτηση των 25 εκατ. αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων που έχουν εκχωρηθεί στη χώρα μας έως το 2030, για την απεξάρτηση των νησιών από τα ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης