Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ και τιμολογεί ακριβά και κόβει το ρεύμα - Η κερδοσκοπία στο απόγειο

Ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ και τιμολογεί ακριβά και κόβει το ρεύμα - Η κερδοσκοπία στο απόγειο
Από τη Σκύλλα στην Χάρυβδη οι επιχειρήσεις....
Αφού κατάφεραν να γλιτώσουν από τις τράπεζες έπεσαν στην αδιαλλαξία της ΔΕΗ η οποία από τη μία κερδοσκοπεί ανεβάζοντας την τιμή της Mwh και από την άλλη λέει στο πελάτη της ότι αφού δεν μπορείς να πληρώσεις το ρεύμα στο κόβω.
Η κυβέρνηση παραμένει θεατής στο πραγματικό πρόβλημα των επιχειρήσεων όταν έχει αποδεχθεί ότι η ΔΕΗ κερδοσκοπεί σε βάρος των καταναλωτών με το πόρισμα της ΡΑΕ ενώ μένει ικανοποιημένη που θα εισπράξει υπερ κέρδη αλλά όπως όλα δείχνουν θα έχει πληρώσει υψηλό τίμημα με χιλιάδες λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της βιομηχανίας
Το golden boy Γιώργος Στάσσης που πρόσφατα απέκτησε και τον χαρακτηρισμό του κερδοσκόπου κατά των πελατών του δεν διστάζει να κατεβάσει τον διακόπτη παροχή ενέργειας σε βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας με ιστορία 100 ετών αφήνοντας στο δρόμο 38 εργαζόμενους.
Η βιωσιμότητα της επιχείρησης θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η επωνυμία της επιχείρησης είναι στη διαθεσιμότητα του BN αλλά η δημοσιοποίηση δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω στην ενημέρωση .
Η επιχείρηση μέχρι το 2010 είχε 1500 εργαζόμενους αλλά η εφαρμογή των Μνημονίων περιόρισαν τη δραστηριότητά της με τη διοίκηση στο τέλος της δεκαετίας να σημειώνει ένα άθλο αφού κατάφερε να την κρατήσει ζωντανή διατηρώντας 38 θέσεις εργασίας.

Το κόστος της ενέργειας κλείνει βιομηχανικές επιχειρήσεις

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους από τον Σεπτέμβριο του 2021 επιβάρυνε την πορεία της επιχείρησης όταν πριν ένα χρόνο κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πανδημία και τα απανωτά lock down.
Από τις αρχές του 2021 υποχρεώθηκε σε ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ. Όλα κυλούσαν ομαλά για την εταιρεία αφού ήταν σε θέση να πληρώνει το νέο μηνιαίο λογαριασμό και την ρύθμιση που αντιστοιχούσε σε 2500 ευρώ το μήνα.
Όμως η δυναμική εμφάνιση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στο λογαριασμό ρεύματος βραχυκύκλωσε το ταμείο της εταιρείας καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την αποπληρωμή του λογαριασμού
Η διοίκηση της εταιρείας έβλεπε τους λογαριασμούς ανά μήνα που ήταν εκτός πραγματικότητας ενώ καθιστούσε αδύνατη την εξόφλησή τους.
Το Νοέμβριο ο λογαριασμός ήταν στις 25.880 ευρώ εκ των οποίων η ρήτρα αναπροσαρμογής αντιστοιχούσε σε 16.067 ευρώ.
Τον Δεκέμβριο το ενεργειακό κόστος ήταν στις 20.000 ευρώ εκ των οποίων τα 12.000 αφορούσαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Τον Ιανουάριο ο λογαριασμός εκτινάχθηκε στις 30.000 ευρώ καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος.
Η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε νέα ρύθμιση για τους τελευταίους λογαριασμούς ενώ κρατούσε εν ζωή την προηγούμενη ρύθμιση των 2.500 ευρώ τα μήνα .
Σε διάστημα 4 μηνών το χρέος προς τη ΔΕΗ εκτοξεύθηκε στις 80.000 ευρώ.
Βέβαια σε διάστημα 4 μηνών είχε συσσωρευτεί ένα χρέος προς τη ΔΕΗ που ήταν στις 80.000 ευρώ.
Η αρμόδια διεύθυνση ζήτησε προκαταβολή 60 .000 χιλιάδων ευρώ και οι υπόλοιπες 20.000 θα έμπαιναν σε ρύθμιση 24 μηνών.
Η διοίκηση της επιχείρησης δεν αποδέχθηκε την πρόταση της ΔΕΗ διότι δεν υπήρχε η δυνατότητα για την καταβολή του ποσού καθώς θεωρήθηκε υπερβολικό και αντιπρότεινε η εξόφληση της οφειλής να γίνει σε 24 δόσεις.
Η ΔΕΗ δεν έκανε δεκτό το αίτημα ενώ η επιχείρηση προσπαθούσε να πληρώνει ανά μήνα κι όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Πως τιμώρησε η ΔΕΗ την επιχείρηση.

Η σκληρή γραμμή της διοίκησης όπως αυτή υλοποιείται με εντολές του Γιώργου Στάσση, το αποτέλεσμα ήταν η επιχείρηση να δεχθεί την πιο σκληρή τιμωρία.
Αρχικά η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη με συνέπεια το εργοστάσιο να μην έχει ρεύμα για να λειτουργήσει και στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδικασία άρσης εκπροσώπησης με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην έχει παροχή να διαπραγματευτεί και ταυτόχρονα έκλεισαν όλες οι πόρτες αναζήτησης άλλων παρόχων ενέργειας.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ έχει βρεθεί στη σέντρα από το πόρισμα της ΡΑΕ με τον εντοπισμό υπέρ κερδών και βρίσκεται στο στάδιο του παζαριού για το ύψος που τις αναλογεί.
Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να εισπράξει τα υπερ κέρδη τα οποία υπολογίζονται σε 400 εκατ. ευρώ ενώ η ΔΕΗ παρότι πιάστηκε να κερδοσκοπεί σε βάρος των πελατών της σπεύδει να κόψει το ρεύμα από τις επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν.
Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα που χειρίζεται την υπόθεση προχώρησε σε αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΗ με σκοπό την ηλεκτροδότηση της επιχείρησης και η σχετική απόφαση θα εκδοθεί τηνΠαρασκευή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης