Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πράσινο φως» για υποδομές LNG με τη χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Πράσινο φως» για υποδομές LNG με τη χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του κάθε κράτους μέλους θα είναι οι κανονισμοί του νέου Συμφώνου Σταθερότητας που το οποίο θα παρουσιαστεί εντός του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για την Ενέργεια Paolo Gentiloni
Σχετικά Άρθρα

Το πράσινο φως στις χώρες μέλη της Ε.Ε. έδωσε η Κομισιόν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για να ενισχύσουν την παραγωγική τους ικανότητα σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), όπως ανέφερε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ενέργεια Paolo Gentiloni, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.

Απεξάρτηση από τη Ρωσία

Τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουν να αγοράσουν πλατφόρμες και μονάδες LNG, σύμφωνα με τον Επίτροπο.
Η κατασκευή νέων υποδομών για την εισαγωγή πρόσθετης ποσότητας LNG εντάσσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ε.Ε. να απεξαρτηθεί από τη ρωσική ενέργεια.

Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Gentiloni ανέφερε ακόμη ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει μία μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας μετά το καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι οι νέοι κανονισμοί θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένοι στις ανάγκες και στους στόχους κάθε οικονμίας ξεχωριστά.
Στόχος της Κομισιόν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ομιλία του στην Ιταλία, είναι να καταστήσει τα όρια δανεισμού μετά τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου «πιο ευέλικτα και λιγότερο ασαφή».
Τον περασμένο μήνα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν να προχωρήσουν σταδιακά σε προσαρμογή των δημοσιονομικών πολιτικών, από πιο υποστηρικτικές φέτος σε πιο ουδέτερες έως το 2023.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης