Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,1% για το brent, στα 117,61 δολάρια το βαρέλι - Δεν έδωσε τάση η αύξηση της παραγωγής από τον OPEC+

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,1% για το brent, στα 117,61 δολάρια το βαρέλι  - Δεν έδωσε τάση η αύξηση της παραγωγής από τον OPEC+
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,61 δολάρια ή 1,4%, στα 116,87 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με μια μάλλον απρόσμενη άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς αντί να βαρύνει στην τάση η απόφαση του χωρών του OPEC+ για μεγαλύτερη του έως σήμερα προγραμματισμού αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να ρίξει τις τιμές, μέτρησε το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ κατέγραψαν μια πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση, που έδωσε ανοδική ώθηση.
Η είδηση της ημέρας ήταν ότι ο OPEC+ συμφώνησε σε αύξηση της αθροιστικής παραγωγής των χωρών μελών του κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, έναντι αύξησης 432.000 βαρελιών σε ημερήσια βάση κάθε μήνα που εφαρμόζει από τον περασμένο χρόνο.
Οι ανησυχίες πάντως για την προσφορά παραμένουν, δεδομένων των προηγούμενων δυσκολιών του OPEC+ να επιτύχει τους στόχους των προηγούμενων αυξήσεων, σύμφωνα με αναλυτές.
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την αποφαση του OPEC+, εξαίροντας τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας ως προέδρου και μεγαλύτερου παραγωγού.
Θετικές έκριναν οι ΗΠΑ και τις τοποθετήσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κουβέιτ και Ιράκ.
Παράλληλα όμως όπως έγινε γνωστό, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαΐου, γεγονός που άσκησε ανοδική πίεση στις τιμές του αργού.
Στο πλαίσιο αυτό το brent παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,32 δολ. ή 1,1%, κλείνοντας στα 117,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,61 δολάρια ή 1,4%, στα 116,87 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης