Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άλμα 6% για το brent στην εβδομάδα, στα 119,43 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άλμα 6% για το brent στην εβδομάδα, στα 119,43 δολάρια το βαρέλι
Ανοδική ώθηση δίνει στις τιμές του πετρελαίου το σενάριο ότι η ΕΕ θα καταφέρει τελικά να συμφωνήσει στην επιβολή ενός embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, έστω και με εξαιρέσεις
Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς κερδίζει έδαφος το σενάριο ότι η ΕΕ θα καταφέρει τελικά να συμφωνήσει στην επιβολή ενός embargo στο ρωσικό πετρέλαιο (με κάποιες εξαιρέσεις) αλλά και λόγω της έναρξης της επικείμενης θερινής ταξιδιωτικής περιόδου στις ΗΠΑ.
«Η τάση για το πετρέλαιο είναι σταθερά ανοδική, ενώ πολλοί παράγοντες υποδεικνύουν ότι θα έχουμε μια στενή αγορά, πόσο μάλλον εάν επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της SPI Asset Management.
Όπως μετέδωσε σήμερα το Bloomberg, κάποιοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τείνουν υπέρ μιας συμφωνίας που θα απαγορεύει τις θαλάσσιες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου, ενώ θα επιτρέπει προσωρινά τις παραδόσεις μέσω ενός βασικού αγωγού προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ουγγαρία - η οποία δεν διαθέτει πρόσβαση στη θάλασσα - να προσαρμοστεί.
Προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι κυβερνήσεις της ΕΕ συζητούν ένα σχέδιο με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Κομισιόν που θα εξαιρεί τις προμήθειες πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba για μια περιορισμένη χρονική περίοδο, από την ευρύτερη απαγόρευση στις παραδόσεις πετρελαίου στο μπλοκ, μετέδωσε το πρακτορείο.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αυξήσει τη ζήτηση για μη ρωσικό πετρέλαιο, γεγονός που αναμένεται να δώσει ανοδική ώθηση στις τιμές του WTI και του Brent.
Στο μεταξύ, ενόψει της ταξιδιωτικής περιόδου στις ΗΠΑ, τα διυλισμένα προϊόντα παραμένουν σε ανησυχητική έλλειψη στη Δύση, γεγονός που αναμένεται να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις τιμές του πετρελαίου στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου brent παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 2,03 δολάρια ή 1,7% στα 119,43 δολάρια τα βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε «άλμα» 6%.
Το  αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 98 σεντς ή 0,9% στα 115,07 δολάρια το βαρέλι.
Στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1,5%, στο 5ο διαδοχικό 5νθήμερο με κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης