Ενέργεια

Το ρωσικό RIA αποκαλύπτει: Οι ελληνικές εταιρείες ενέργειας πλήρωσαν με... όρους Putin - Καμία διακοπή στον εφοδιασμό

tags :
Το ρωσικό RIA αποκαλύπτει: Οι ελληνικές εταιρείες ενέργειας πλήρωσαν με... όρους Putin - Καμία διακοπή στον εφοδιασμό
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όλες οι ελληνικές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό αέριο, πέρασαν στη «νέα διαδικασία πληρωμής»
Σχετικά Άρθρα
Με το διάταγμα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, φαίνεται πως συμμορφώθηκαν οι ελληνικές ενεργειακές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο. «Όλες οι ελληνικές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο έχουν περάσει στη νέα διαδικασία πληρωμής της Gazprom. Δεν θα υπάρξει διακοπή του εφοδιασμού» δήλωσε στο RIA Novosti πηγή του κλάδου.
«Όλες οι ελληνικές εταιρείες-αγοραστές στράφηκαν στην πληρωμή στα ρούβλια» είπε η πηγή, σύμφωνα πάντα με το RIA.
Ria_2.JPG
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «τρεις είναι οι βασικοί εισαγωγείς στη χώρα: η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η Μυτιληναίος, η Προμηθέας Gas. Οι παραδόσεις από τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 45% έως 55% των εισαγωγών, ανάλογα με την εποχή. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν θα είναι δυνατή η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με άλλες πηγές τα επόμενα χρόνια.
«Η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου Απριλίου είναι η 25η Μαΐου. Επομένως, είναι απαραίτητο τα χρήματα να πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου. Χρειάζονται δύο ημέρες για να μετατραπούν σε ρούβλια και να μεταφερθούν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Για αυτό, η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να ληφθεί στις 23 Μαΐου», εξήγησε η πηγή που μίλησε στο RIA Novosti.
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου σε όσες χώρες αρνήθηκαν να ανοίξουν δεύτερο λογαριασμό σε ρούβλια στη Gazprombank.

ΔΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πληρωμή της Gazprom

Μία ημέρα πριν, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε πληροφορίες ότι η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε την πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

  • Η συναλλαγή έγινε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου, διασφαλίζοντας απολύτως ότι δεν παραβιάζεται το διεθνές πλαίσιο των κυρώσεων και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Σε συνέχεια συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ, κατόπιν συνεργασίας με την Gazprom, και είναι απολύτως ασφαλής.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης