Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Μεγάλη άνοδος σχεδόν κατά 4%, στα 111,55 δολάρια το βαρέλι το brent

Πετρέλαιο: Μεγάλη άνοδος σχεδόν κατά 4%, στα 111,55 δολάρια το βαρέλι το brent
Tο συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου του αμερικανικού WTI ενισχύθηκε κατά 4,1% ή 4,36 δολάρια και έκλεισε στα 110,49 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική άνοδο κατά 4% κατέγραψε το πετρέλαιο, καθώς το τόνο στην αγορά εξακολουθεί να δίνει το ενδεχόμενο επιβολής ευρωπαϊκού embargo στο ρωσικό πετρέλαιο που θα μειώσει την προσφορά και θα αυξήσει τις τιμές, αν και όσο περνάνε οι μέρες φαίνεται να απομακρύνεται στην παρούσα φάση αυτή η επιλογή.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, ορισμένα κράτη της ΕΕ εκτιμούν ότι ίσως είναι καιρός να αφήσουν το εν λόγω σχέδιο για αργότερα και να προχωρήσουν με το υπόλοιπο πακέτο νέων κυρώσεων, εάν δεν πειστεί η Ουγγαρία να υποστηρίξει το embargo.
Την ίδια ώρα φαίνεται να ανανεώνονται οι προσδοκίες για επιστροφή του Ιράν στην παγκόσμια παραγωγή, με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Jojep Borrell, να δηλώνει ότι το ταξίδι στην Τεχεράνη του συντονιστή της ΕΕ για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας ξεμπλόκαρε την κατάσταση έπειτα από δύο μήνες αδιεξόδου.
Όπως εκτιμά ο Stephen Brennock της PVM Oil, «το ασανσέρ στις τιμές του πετρελαίου δεν δείχνει σημάδια ότι θα σταματήσει».
Ο ίδιος εξηγεί ότι στο μέτωπο του πετρελαίου αλλά και στο ευρύτερο σύμπλεγμα των assets ρίσκου, εντείνονται οι φόβοι για επερχόμενη παγκόσμια ύφεση στην οποία οδηγεί ο πληθωρισμός.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου του brent ενισχύθηκε κατά 3,8% ή 4,10 δολάρια με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 111,55 δολ. το βαρέλι.
Αντίστοιχα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου του αμερικανικού WTI ενισχύθηκε κατά 4,1% ή 4,36 δολάρια και έκλεισε στα 110,49 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης