Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο - Εκτίναξη +11% στο φυσικό αέριο

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο - Εκτίναξη +11% στο φυσικό αέριο
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με πτώση 6 σεντς, στα 107,45 δολ. το βαρέλι

Μεικτά πρόσημα σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εξισορροπούνται από εκείνες που αφορούν το πιθανότατο ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με πτώση 6 σεντς, στα 107,45 δολ. το βαρέλι, ενώ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 42 σεντς, στα 106,13 δολ. το βαρέλι.
Από την άλλη, οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν ράλι σήμερα, καθώς οι διαταραχές σε μια βασική διαδρομή διέλευσης μέσω της Ουκρανίας και η κίνηση της Μόσχας να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μια μονάδα της Gazprom που κατασχέθηκε από τη Γερμανία σε αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αυξάνουν τις τιμές.
Το ολλανδικό συμβόλαιο αναφοράς σημείωσε άνοδο 11%, στα 106.701 ευρώ η μεγαβατώρα, με τις ροές από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας να μειώνονται κατά περίπου 30% την Πέμπτη.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης