Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Άλμα» 5%, στα 107,5 δολάρια το βαρέλι το brent

Πετρέλαιο: «Άλμα» 5%, στα 107,5 δολάρια το βαρέλι το brent

Tο αμερικανικό WTI ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, κατά 5,96%, στα 105,71 δολάρια το βαρέλι

Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρή άνοδο που ξεπέρασε το 5% έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τον περιορισμό της προσφοράς επανήλθαν στο προσκήνιο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να θέλει αλλά να μην μπορεί να συμφωνήσει σε εμπάργκο στο ρωσικό αργό.
Την ίδια στιγμή ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο δραστικός περιορισμός των ροών φυσικού αερίου με απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης σε βασικό σταθμό της Ουκρανίας, ασχέτως αν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υποστήριξε ότι αυτή η κίνηση δεν απειλεί στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης.
«Υποπτεύομαι ότι οι διαταραχές στις ροές φυσικού αερίου στην Ουκρανία έχουν σταθερά αυξανόμενο αντίκτυπο», επισημαίνει στο CNBC ο αναλυτής της Oanda Jeffry Haley.
Από την πλευρά του, ο Andrew Lipow της Lipow Oil Associates στο Χιούστον εκτιμά ότι «οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, ειδικά εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήξει σε συμφωνία για τη σταδιακό τερματισμό των αγορών ρωσικού πετρελαίου στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους».
Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν επίσης μια πρόσθετη στήριξη στις ελπίδες τόνωσης της κινεζικής οικονομίας μετά την εξασθένιση του πληθωρισμού και τις ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού, που προμηνύουν βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Έτσι, μετά από δύο συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες περίπου 10%, το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent σήμερα πραγματοποίησε άλμα 4,93% ή 5,05 δολαρίων κι έκλεισε στα 107,5 δολάρια το βαρέλι.
Παρομοίως, το αμερικανικό WTI ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο κατά 5,96% ή 5,95 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 105,71 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης