Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Σoβαρή πτώση 3,3%, στα 102,46 δολάρια το βαρέλι το brent

Πετρέλαιο: Σoβαρή πτώση 3,3%, στα 102,46 δολάρια το βαρέλι το brent
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε επίσης απώλειες κατά 3,2% στα 99,76 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Με σοβαρές απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, χάνοντας το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αποδίδεται στην αύξηση των ανησυχιών των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, για τρεις λόγους.
Ο πρώτος είναι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, ο δεύτερος είναι η επιβολή δρακόντειων και εξαιρετικά παρατεμένων lockdowns κατά της COVID-19 σε δεκάδες πόλεις της Κίνας και ο τρίτος είναι ο φόβος ύφεσης στην Ευρώπη, που κινείται προς επιβολή embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, από τις υψηλές τιμές ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent σημείωσε μεγάλες απώλειες, με το συμβόλαιο Ιουλίου να υποχωρεί κατά 3,3% ή 3,48 δολάρια στα 102,46 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε επίσης απώλειες κατά 3,2% ή κατά 3,33 δολάρια στα 99,76 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το WTI κλείνει κάτω από τα 100 δολ. από τα τέλη του Απριλίου.
Το φυσικό αέριο Ιουλίου  σημείωσε άλμα 5,1% στα 7,385 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες μετά τη χθεσινή του κατρακύλα σε ποσοστό 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης