Ενέργεια

Άλμα 5% στο Brent λόγω του embargo στο ρωσικό πετρέλαιο από την ΕΕ, στα 110,14 δολ. το βαρέλι

Άλμα 5% στο Brent λόγω του embargo στο ρωσικό πετρέλαιο από την ΕΕ, στα 110,14 δολ. το βαρέλι
Το αμερικανικό WTI είδε το δικό του πλέον ενεργό συμβόλαιο Ιουνίου να σημειώνει άνοδο 5,3% ή 5,40 δολαρίων με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 107,81 δολ. το βαρέλι

Άλμα σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 4 Μαΐου, στον απόηχο των δηλώσεων Φον ντερ Λάιεν για σταδιακή επιβολή embargo στο ρωσικό πετρέλαιο.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent ενισχύθηκε κατά 4,9% ή 5,17 δολάρια για να διαμορφωθεί τιμή του στα 110,14 δολ. το βαρέλι.
Παρομοίως, το αμερικανικό WTI είδε το δικό του πλέον ενεργό συμβόλαιο Ιουνίου να σημειώνει άνοδο 5,3% ή 5,40 δολαρίων με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 107,81 δολ. το βαρέλι.
«Θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια ρωσικού αργού πετρελαίου εντός εξαμήνου και των διυλισμένων προϊόντων, μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε η ίδια στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια εξέλιξη που είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και η αγορά ξεκίνησε να την τιμολογεί.
Όπως διευκρίνισε η επικεφαλής της Κομισιόν, «αυτό θα αφορά σε μια πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, αργού και διυλισμένου.
Δεν θα είναι εύκολο.
Ορισμένα κράτη-μέλη εξαρτώνται έντονα από το ρωσικό πετρέλαιο.
Αλλά πρέπει να εργαστούμε για αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης