Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βουτιά -2,4% για το πετρέλαιο Brent, στα 104,97 δολ. το βαρέλι

tags :
Βουτιά -2,4% για το πετρέλαιο Brent, στα 104,97 δολ. το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 2,76 δολ. ή 2,6% και έκλεισε στα 102,41 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις πιθανότητες η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αλλά και τον αντίκτυπο στη ζήτηση από τα lockdowns στην Κίνα για την αντιμετώπιση της Covid-19.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 2,76 δολ. ή 2,6% και έκλεισε στα 102,41 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Ιουλίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 2,61 δολ. ή 2,4% στα 104,97 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να υποβάλει προς έγκριση στα κράτη μέλη το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και ένα σχέδιο για εμπάργκο στις εισαγωγές του ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022. Ουγγαρία και Σλοβακία πάντως έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από το μέτρο αυτό και ενδεχομένως να τους δοθεί ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο.
Την ίδια στιγμή τα μαζικά lockdowns στην Κίνα συνεχίζουν να πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα, περιορίζοντας και τη ζήτηση.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στο κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης