Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τσεχία: Αυξάνει τα αποθέματα σε φυσικό αέριο μετά τη διακοπή προμήθειας από τη Ρωσία σε Πολωνία και Βουλγαρία

Τσεχία: Αυξάνει τα αποθέματα σε φυσικό αέριο μετά τη διακοπή προμήθειας από τη Ρωσία σε Πολωνία και Βουλγαρία

Αυξησε τα κρατικά της αποθέματα σε περίπτωση προβλημάτων εφοδιασμού

Σχετικά Άρθρα
Η Τσεχία προχώρησε στην αγορά φυσικού αερίου 2,4 τεραβατώρων έναντι 365 εκατ. δολαρίων από την πλειοψηφικά κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας CEZ για να προσθέσει στα κρατικά της αποθέματα σε περίπτωση προβλημάτων εφοδιασμού, δήλωσε την Κυριακή 1η Μαϊου 2022 η εθνική υπηρεσία αποθεμάτων, σύμφωνα με το Reuters.
Η Τσεχία εξαρτάται σχεδόν κατά 100% για το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, η οποία διέκοψε την προμήθεια φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία την περασμένη Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, αφού αρνήθηκαν να την πληρώσουν σε ρούβλια, προκαλώντας ανησυχίες ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να πληγούν με παρόμοιο τρόπο.
«Η Τσεχία αυξάνει την ενεργειακή της ασφάλεια με αυτή την αγορά», έγραψε στο Twitter ο Pavel Svagr, επικεφαλής της υπηρεσίας αποθεμάτων.
Είναι η πρώτη φορά που αγοράζει αποθέματα φυσικού αερίου.
Η τιμή που καταβλήθηκε περιλαμβάνει τη μεταφορά και την αποθήκευση και ο όγκος ανέρχεται σε περίπου 2% της κατανάλωσης της χώρας το 2021.
Η χώρα διαθέτει επίσης αποθέματα πετρελαίου και πετρελαιοειδών που επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της για τρεις μήνες ή περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης