Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση κατά 1,6% το brent, στα 106,65 δολάρια το βαρέλι - Στο 4,5% η πτώση στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Πτώση κατά 1,6% το brent, στα 106,65 δολάρια το βαρέλι - Στο 4,5% η πτώση στην εβδομάδα
Tο αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου απώλεσε 1,72 δολάρια ή 1,7%, κλείνοντας στα 102,07 δολ. το βαρέλι, με πτώση 4,1% στην εβδομάδα.
Σχετικά Άρθρα

Με πτώση 1,6% έκλεισε το πετρέλαιο, ενώ οι απώλειες στην εβδομάδα ξεπερνούν το 4%, καθώς οι τιμές ωθούνται χαμηλότερα λόγω του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας στην Κίνα και του παρατεταμένου ισχυρού lockdown που έχουν επιβάλλει οι κινέζικες αρχές, με αποτέλεσμα τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης για ενέργεια.
«Ένα μέρος της πτώσης οφείλεται σε ανησυχίες για τη ζήτηση σε σχέση με την ιδιαίτερα σκληρή πολιτική της Κίνας κατά του Covid, η οποία απειλεί την οικονομική δραστηριότητα της μεγαλούπολης της Σαγκάης για πολλές εβδομάδες.
Η εκρηκτική αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, η ισχύς του δολαρίου και η κατρακύλα στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ επίσης ασκούν πίεση», σημειώνει η αναλύτρια της Commerzbank, Carsten Fritsch, σε σημείωμά της προς τους πελάτες της.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerom Powell, με δηλώσεις του την Πέμπτη 22/4, άνοιξε το δρόμο για ταχεία και εμπροσθοβαρή αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, με μια αύξηση 50 μονάδων βάσης που διαφαίνεται ότι θα αποφασιστεί κατά την προσεχή σύνοδο της Fed το Μάιο.
Πάντως οι αναλυτές της Morgan Stanley αναθεώρησαν την πρόβλεψή τους για την τιμή του Brent στα 130 δολάρια το βαρέλι από 120 δολάρια, αναμένοντας μεγαλύτερο παραγωγικό έλλειμμα κατά την ερχόμενη περίοδο.
«Η ζήτηση πιθανότατα θα ανακάμψει πιο αργά απ' όσο περιμέναμε, τα ζητήματα της προσφοράς ωστόσο θα επιμείνουν, κυρίως όσον αφορά τη Ρωσία και το Ιράν», αναφέρουν σε σημείωμά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησε κατά 1,68 δολάρια ή κατά 1,6%, κλείνοντας στα 106,65 δολ. το βαρέλι, με απώλειες 4,5% στην εβδομάδα.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου απώλεσε 1,72 δολάρια ή 1,7%, κλείνοντας στα 102,07 δολ. το βαρέλι, με πτώση 4,1% στην εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης