Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση για τρίτη συνεχόμενη μέρα, κατά 40 σεντς - Στα 100,58 δολάρια το βαρέλι το brent

Πετρέλαιο: Πτώση για τρίτη συνεχόμενη μέρα, κατά  40 σεντς - Στα 100,58 δολάρια το βαρέλι το brent
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου έκλεισε με πτώση 20 σεντς, στα 96,03 δολ. το βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς ο πολλαπλασιασμός των μηνυμάτων που εκπέμπουν κορυφαία στελέχη της Fed και που υποδεικνύουν ότι η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα ειναι ισχυρότερη και ταχύτερη του έως πρότινος αναμενόμενου, αυξάνουν την πιθανότητα καθίζησης της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ δεν λείπουν κι οι φωνές που προβλέπουν έως και κίνδυνο ύφεσης.
Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας της προηγούμενης μέρας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα ρίξουν στην αγορά 180 εκατ βαρέλια και 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου αντίστοιχα, από τα στρατηγικά τους αποθέματα εντός των επόμενων έξι μηνών, για να μειώσουν τις τιμές.
Πέραν της πλευράς της προσφοράς, οι traders πετρελαίου ζυγίζουν τις επιπτώσεις της «σκληρής» στροφής της Fed, στην προσπάθειά της να ελέγξει τον πληθωρισμό.
Το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε άνοδο για έβδομη συναπτή ημέρα, κάνοντας τα εμπορεύματα που αποτιμώνται στο αμερικανικό νόμισμα λιγότερα ελκυστικά για τους επενδυτές.
Οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed υποδεικνύουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να κινηθεί πολύ επιθετικά προς τη σύσφιγξη στις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της, τονίζει ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει χαμηλότερα όλα τα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου, μαζί και τα εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, η τιμή του πετρελαίου brent παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 49 σεντς, κλείνοντας στα 100,58 δολάρια το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου έκλεισε με πτώση 20 σεντς, στα 96,03 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης