Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Έπιασε τις 3.000 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας – Υψηλό 13 ετών

Γαλλία: Έπιασε τις 3.000 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας – Υψηλό 13 ετών
Η αύξηση της ανάγκης για θέρμανση πρόσθεσε επιπλέον πίεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας, οδηγώντας τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας να ανέβουν –έστω και προσωρινά- στα 3.000 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές του γαλλικού ρεύματος εκτινάχθηκαν στα 3.000 ευρώ ανά μεγαβατώρα, την υψηλότερη των τελευταίων 13 ετών, λόγω της αύξησης της ζήτησης θέρμανσης καθώς ο πάροχος δικτύου RTE ζήτησε από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη λειτουργία των συσκευών μεγάλης ενεργειακής έντασης.
Η τιμή αυτή είναι προσωρινή, καθώς η μέση τιμή ημέρας κινείται πέριξ των 551 ευρώ που είναι η δεύτερη υψηλότερη όλων των εποχών (σ.σ. ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η αντίστοιχη τιμή στην Ελλάδα σήμερα είναι στα 334 ευρώ).
Το κρύο που σάρωσε τη Γαλλία σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, ανάγκασε τον διαχειριστή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να ζητήσει από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας καθώς οι τιμές της εκτοξεύτηκαν.
Αυτό συμβαίνει καθώς οι μισοί πυρηνικοί αντιδραστήρες της χώρας είναι εκτός σύνδεσης και διάφορες χώρες της Ευρώπης προετοιμάζονται για την εξάντληση των ρωσικών αποθεμάτων φυσικού αερίου.
Το πόσο εύθραυστο είναι το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης φαίνεται σήμερα, ακόμη και αν έφτασε η άνοιξη.
Η σοβαρή κρίση ρεύματος έρχεται καθώς 25 από τους 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Electricite de France είναι εκτός σύνδεσης.
Η κύρια πηγή ενέργειας της Γαλλίας είναι η πυρηνική ενέργεια, συνεισφέροντας τουλάχιστον το 70% της συνολικής παραγωγής.
Η RTE είπε ότι η κατανάλωση ενέργειας θα μπορούσε να φτάσει τα 73.000 μεγαβάτ το πρωί της Δευτέρας.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα ήταν μόνο 65.000 μεγαβάτ.
Ωστόσο, ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου είπε ότι οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι έως και 11.000 μεγαβάτ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης