Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Οριακή πτώση -0,3% για το Brent, στα 104,39 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Οριακή πτώση -0,3% για το Brent, στα 104,39 δολάρια το βαρέλι
Ωστόσο, ο μήνας Μάρτιος έκλεισε με άνοδο της τιμής κατά 6,9% και το τρίμηνο κατά 39%
Σχετικά Άρθρα

Με οριακή πτώση -0,3% έκλεισε σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, η τιμή του πετρελαίου Brent, η οποία διαμορφώθηκε στα 104,39 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, ο μήνας Μάρτιος έκλεισε με άνοδο της τιμής κατά 6,9% και το τρίμηνο κατά 39%.
Σε ότι αφορά την τιμή του αργού, σήμερα έκλεισε με πτώση -1%, στα 99,27 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αργού ανέβηκε κατά 4,8% τον Μάρτιο και 33% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να διευρύνουν τις απώλειές τους από χθες Πέμπτη, όταν ο αμερικάνος πρόεδρος, Joe Biden, ενέκρινε την απελευθέρωση ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ.
Η κίνηση θα μπορούσε να «φρενάρει» τις τιμές βραχυπρόθεσμα, όπως λένε οι αναλυτές, αλλά το βλέπουν μόνο ως μια προσωρινή λύση για τις περιορισμένες παγκόσμιες προμήθειες, ειδικά όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Η απελευθέρωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ «δεν μπορεί να εξισορροπήσει την αγορά και να αντισταθμίσει το διαρθρωτικό πρόβλημα προσφοράς που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αγορά», αναφέρει ο Troy Vincent, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην DTN, σημειώνοντας ότι η αγορά αναμένει απώλεια προσφοράς άνω των 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα μόνο από τη Ρωσία τις επόμενες εβδομάδες.
Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, όπου συμμετέχουν οι ΗΠΑ, τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, δήλωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν επίσης να απελευθερώσουν πετρέλαιο από τα αποθέματά τους έκτακτης ανάγκης, για να συμμετάσχουν στην κίνηση των ΗΠΑ.
Η ΔΟΕ σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης